Meny

Meny

Boendeparkering

Boendeparkering ger boende i Villastaden, Lugnet, Östermalm och Salängen möjlighet att parkera i upp till sju dygn i följd på de gator och platser som finns tillgängliga inom respektive område. För att få boendeparkering krävs ett tillstånd och en biljett. Boende i andra stadsdelar får vända sig till privata parkeringsbolag för parkeringsplats.

Vem kan få boendeparkeringstillstånd?

Tillstånd kan den få som är folkbokförd på en adress i något område (Villastaden, Lugnet, Östermalm och Salängen) där boendeparkering gäller och står som ägare, i det svenska bilregistret, till det fordon som ansökan görs för. Du kan få ett tillstånd per person och maximalt två per hushåll.

Söker du tillstånd för en tjänstebil krävs det att du kompletterar din ansökan med intyg från arbetsgivaren.

Vad kostar boendeparkering?

Ansökan om boendeparkeringstillstånd kostar 200 kronor och tillståndet gäller i två år. Ansökan sker via e-tjänst längst ned på denna sida. Boendeparkeringsbiljett kostar 150 kronor per månad. Biljetten kan lösas via sms eller i automat.

Betalning via sms

Område

Zon

Villastaden

683

Lugnet

684

Östermalm

685

Salängen

686


Biljetten vid automatköp gäller för kommande 30 dygn.
Läs mer på Borås kommuns Parkerings AB:s hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller ring 033-35 32 50.

Ladda ner illustrationskarat över boendeparkering i Lugnet, Salängen, Villastaden och Östermalm.

Undantag

På grund av att Borås Stad måste genomföra sandsopning efter varje vinters halkbekämpning och vissa vintrar tvingas till extraordinära åtgärder som att lasta och forsla bort snö vid alltför stora snömängder kan delar av ditt boendeområde stängas för parkering. Vid sådana tillfällen kommer du som har boendeparkering få information i god tid före åtgärden. Borås Stad ber om förståelse för denna tillfälliga begränsning av möjligheten för boendeparkering.

l

Självservice

Ansökan boendeparkering

Senast ändrad: 2019-05-23 19.43

Ändrad av:

Dela sidan: Boendeparkering

g q n C