Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Papperskorgar och skräp

Skräp ska givetvis hamna där det hör hemma och det är i någon av alla våra papperskorgar som finns utplacerade runt om i Borås Stad. Vi arbetar ständigt med att våra papperkorgar ska stå så effektivt placerade som möjligt, för att du lättare ska kunna göra dig av med ditt skräp.

För tillsammans kan vi hålla vår stad ren, så hjälp oss gärna genom att anmäla nedskräpning och fulla papperskorgar.

Webbsidan med ett kugghjul, ikon.

Självservice

En insats för miljön

För att bekämpa nedskräpningen i vår stad har vi köpt in ett nytt avfallssystem som heter BigBelly Solar. Detta system som drivs av solens energi via solcellspaneler och med funktioner så som att kunna mäta mängden skräp i systemet och vid behov kunna kompaktera innehållet, kan vi göra en insats för miljön.

För en effektivare insamling av skräp, ger oss minskade servicekostnader samtidigt som det resulterar i minskade koldioxid utsläpp och minskad skadedjursrisk. En renare och säkrare miljö, som gör det trevligare för oss alla att vistas i Borås Stad helt enkelt. Detta ska förhoppningsvis hjälpa oss en bit på traven för att bli Sveriges renaste stad.

Ett mål uppsatt av Borås rent och snyggt, som är ett samarbete mellan Borås Stad, Borås Energi och miljö, Polisen i Borås, Borås City, Navet, AB Bostäder i Borås och Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund. Målet är att minska nedskräpningen utomhus med 50 procent år 2020 jämfört med år 2012.

Läs mer om Borås Stads renhållningsarbete genom samverkansgruppen Borås rent och snyggt.

Borås rent och snyggt

Smarta papperskorgar som komprimerar skräpet.

Smarta papperskorgar som komprimerar skräpet.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Papperskorgar och skräp

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender