Meny

Meny

Om- och nybyggnation av Kongresshuset

Folkets Hus, sedermera studenternas Kårhus, har efter om- och nybyggnad getts ett tredje liv och kan nu spela en fortsatt offentlig roll i Borås som samlingsplats för stadens utveckling och kommunikation med sin omvärld.

Folkets Hus byggdes 1939 med en stor salong för 925 personer och fyra mindre salar. Byggnaden förändrades vid en om- och tillbyggnad 1964. Funkisdelen av huset som vetter mot Järnvägsgatan/Akademiplatsen har bevarats och återskapats till det ursprungliga utseendet från 1939. Den byggnad som inrymmer Folkan (mot Österlånggatan/Robert Nilssons plats) har inte kvar sitt ursprungliga utseende utan har ändrats ett flertal gånger genom åren, var inte tillgänglighetsanpassad, saknade god ventilation, utrymningsvägar och övriga flöden som krävs vid dagens möten. Denna del av har därför byggts om helt.

Foto på tillgänglighetsanpassad promenadslinga över Vänga mosse

Fakta om kongresshuset
Borås sällar sig till Sveriges övriga kongresstäder. Här kan du läsa om hur det kommer att se ut när det är klart. 

Tidsplan
Här finns information om hur tidsplanen för kongresshuset ser ut. Informationen kommer efterhand att uppdateras med mer detaljer.

Störningar och risker
Läs mer om trafiksituationen och annat viktigt. För allas säkerhet och trevnad ber vi er att respektera avspärrningar, skyltar och anvisningar.

Bygginformation
Här presenterar vi de senaste nyheterna. Så är du intresserad är det här du ska läsa om vad som sker just nu.


Vi som jobbar på bygget 
Här kommer vi inom kort att presentera vilka som arbetar på bygget. Förutom Serneke kan ni se vilka underentreprenörer som finns här.

Historik
Förberedelserna för ett kongresshus har pågått i flera år. Här kan ni läsa om vilka beslut som fattats
2013 - 2016.

Senast ändrad: 2019-02-20 14.04

Ändrad av:

Dela sidan: Om- och nybyggnation av Kongresshuset

g q n C