Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Borås 400 år - parkens startskott

År 2021 fyller Borås 400 år. Firandet ska visa och symbolisera hur Borås ska bli en snyggare, modernare stad i större kostym. Parken spelar självklart en stor och betydande roll i detta. Jubileet blir ett starkt avstamp för arbetet med parken och under året föreslås ett antal aktiviteter kopplade till parken att genomföras.

Firandet av jubileet kommer som helhet att bestå av bland annat utveckling av urbana stråk som binder samman staden, fester, konstverk, idrottsevenemang, föreläsningar, historievandringar, utställningar, kongresser, byggstarter och konserter.

Totalt ska det vara minst 400 anledningar eller sätt att fira 400 år. 2021 blir ett år då vi som tillsammans utgör Borås gör ett avstamp mot en framtid då boråsare kan säga: ”Det där var en del av firandet den där gången. Nu har det utvecklats till allt det här”. I boråsarens framtida minne av jubileet, framför allt för alla dem som inte var födda eller var barn 2021, kommer den fem kilometer långa parken genom staden sannolikt vara den största jubileumssatsningen som de minns.

Mer information om dem kommer när det närmar sig. Fyll gärna i vår prenumerationstjänst längre ner på sidan för att få e-post när boras.se/parken uppdateras med nyheter.

Mer om: Borås 400 år Länk till annan webbplats.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Borås 400 år - parkens startskott

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol