Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Film: The Father

Anthony (Anthony Hopkins) närmar sig 80 år men är envetet självständig och tycker att han lever gott i sin bekväma våning. Samtidigt ser hans dotter Anne (Olivia Colman) hur pappan allt mer försvinner in i sin egen värld av gamla minnen och tilltagande förvirring. Han blandar ihop saker, anklagar sina närmaste för stöld och pendlar kraftigt i humöret. Hon har redan konstaterat att han lider av demens. Själv är han övertygad om att något inte står rätt till men att det är omgivningen, och inte han själv, som är orsaken.

Köp biljett (måndag klockan 19) [BILJETTLÄNK KOMMER]

Borås Bio Röda kvarn

Tid:
Plats: Borås Bio Röda Kvarn

Den legendariska skådespelaren Anthony Hopkins gör en av karriärens finaste rolltolkningar jämte en lika briljant Olivia Colman (”The Queen”) i Florian Zellers hjärtskärande drama om åldrande och minnen, baserad på hans egen succépjäs. En ömsint och djupt rörande skildring av smärtan i att långsamt förlora en närstående som på ett unikt sätt levandegör sjukdomen ur både den drabbade och de anhörigas perspektiv. Belönad med Oscar för Bästa manliga huvudroll.

Filmfakta

Regi: Florian Zeller
Medverkande: Anthony Hopkins, Olivia Colman m fl
Land: England/Frankrike
År: 2020
Censur: Från 11 år
Längd: 97 minuter
Biljetter: 80 kronor Köp biljett (måndag klockan 19) [BILJETTLÄNK KOMMER] Du kan även köpa biljett direkt i kassan. Öppnar 30 minuter före aktuell föreställning. Med reservation för slutsålt.

Trailer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

L

Sociala medier

Facebook

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-06-22] Film: The Father

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol