Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Film: The Man Who Sold His Skin

Sam Ali har flytt från kriget i Syrien till Libanon men ser ingen framtid där. Istället drömmer han om ett liv i Europa tillsammans med sitt livs stora kärlek Abeer, som nyligen känt sig tvingad att gifta sig med en annan man. En oväntad möjlighet dyker upp när en av världens mest kända konstnärer vill ställa ut honom som levande verk med ett Schengenpass intatuerat på ryggen. Som del i utställningen kan han plötsligt röra sig över Europas gränser. Men är det en biljett till friheten – eller precis tvärtom?

Köp biljett (söndag klockan 16) [BILJETTLÄNK KOMMER]

Borås Bio Röda kvarn

Tid:
Plats: Borås Bio Röda Kvarn

The Man Who Sold His Skin” är den första tunisiska filmen någonsin att nomineras till en Oscar för Bästa internationella film och regissören Kaouther Ben Hania den första muslimska kvinnan i samma kategori. Hon har skapat en formfulländad film som på samma gång är svidande samhällskritik, bökig kärlekshistoria och bitsk konstsatir, häpnadsväckande nog baserad på en verklig händelse.

Filmfakta

Regi: Kaouther Ben Hania
Medverkande: Yahya Mahayni, Dea Liane m fl
Land: Tunisien/Frankrike/Belgien/Tyskland/Sverige/Turkiet
År: 2020
Censur: Från 11 år
Längd: 104 minuter
Biljetter: 80 kronor Köp biljett (söndag klockan 16) [BILJETTLÄNK KOMMER] Du kan även köpa biljett direkt i kassan. Öppnar 30 minuter före aktuell föreställning. Med reservation för slutsålt.

Trailer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

L

Sociala medier

Facebook

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-06-22] Film: The Man Who Sold His Skin

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol