Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Galenskaparna x2: Hajen som visste för mycket

31 år efter premiären är Hajen som visste för mycket tillbaka på bio! Galenskaparnas och After Shaves andra långfilm utspelar sig i finans­hajarnas grumliga vatten, fortfarande lika aktuell och hysteriskt kul satir. Claes Eriksson har både regisserat och spelar rollen som Samuel Plottner, en stormrik byggmästare som anar oråd när hans son skriver en tidnings­artikel som gör kaos med börsen och sätter igång förvecklingarna. Den skruvade intrigen tar oss med till natt­klubbar, en annorlunda modevisning, runt Solvalla travbana i sulky, upp och ner i en berg- och-dalbana och ut på en vådlig kanotfärd. Och vad är det för hemlighet som ligger bakom att Samuel inte kan träffa alla sina söner samtidigt?

Köp biljett (tisdag klockan 19)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Borås Bio Röda kvarn

Tid: 2020-12-15 19.00
Plats: Borås Bio Röda Kvarn

Kuriosa

  • Hajen som visste för mycket innehåller många action­laddade scener. Bland annat springer huvudpersonen Samuel Plottner (Claes Eriksson) på taket av ett tunnelbanetåg som är på väg in i en tunnel. Eftersom det inte fanns någon lämplig tunnel som var ledig för filminspelning fick snickarna bygga en tunnel i full skala över ett sidospår i Högdalen, Stockholm.
  • Hajen som visste för mycket är den enda av Galenskaparnas och After Shaves filmer som har visats i Högsta Domstolen. Filmen var i fokus i den utdragna reklamavbrottstvisten mellan Claes Eriksson och TV4 som avgjordes till Claes favör 2008.

Filmfakta

Regi: Claes Eriksson
Medverkande: Galenskaparna & After Shave m fl
Land: Sverige
År: 1989
Censur: Barntillåten
Längd: 84 minuter
Biljetter: 70 kronor Köp biljett (tisdag klockan 19)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Du kan även köpa biljett direkt i kassan. Öppnar 30 minuter före aktuell föreställning. Med reservation för slutsålt.

L

Sociala medier

Facebook

Senast ändrad: 2020-11-10 14.17

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-11-10] Galenskaparna x2: Hajen som visste för mycket

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol