Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Kultur i förskolan och skolan

Kulturförvaltningen medverkar till att konst, kultur och kreativitet blir ett av verktygen för en framgångsrik skola och förskola. Genom ett brett kulturutbud kan elever tidigt ta del av ett jämlikt utbud av kulturens olika former.

Kulturkataloger

I kulturkatalogerna finns samtliga arrangemang som riktar sig mot förskola och grundskola. Här finns arrangemang både inomhus i mindre grupper och utomhus samt aktiviteter i samband med 400 års jubileet!

Vi följer noga Folkhälsomyndighetens och Borås Stads rekommendationer. Flera åtgärder är gjorda för att kunna genomföra arrangemang som är säkra för deltagarna och för att minska smittspridning.

Under rådande omständigheter kan förändringar ske snabbt - då uppdateras Kulturkatalogerna med nytt datum på denna sida!

Ta del av vårens utdbud i kulturkatalogerna!

NYHET - Teater i klassrummet, en digital föreställning av Mors lilla Olle

Föreställningen ges i form av en inspelar version och erbjuds kostnadsfritt till skolor.
Tillgång till föreställningen ges efter intresseanmälan på borasstadsteater.se, där du också hittar mer information om föreställningen.

Följ med på en fantasifylld upptäcktsfärd genom skogen i klassrummet, med myror som rimmar, björnar som dansar, granar som är otåliga att växa upp och ensamma grottor på 1 rum och kök. Mors lilla Olle är en helt nyskriven pjäs om relationen mellan barn och vuxen, människa och natur, inspirerad av samma berättelse som inspirerat Alicé Tegners klassiska barnvisan med samma namn och samtal med barn på skolor i Borås. Uppsättningen är ett roligt och färgsprakande äventyr i skogen fullt av glitter, musik och uppmuntran om att ge sig ut på upptäcktsfärd i skogen, tonsatt med specialkomponerad musik av Sara Parkman och Hampus Norén.

Årskurser: F-3
Datum: 12 maj – 15 juni
Tidsåtgång Ca 45 min

Föreställningen Mors lilla Olle Länk till annan webbplats.

Kulturplaner

Kulturförvaltningen har tillsammans med förskoleförvaltningen och grundskoleförvaltningen arbetat fram kulturplaner för att främja kulturdeltagande och utövandet i förskola och skola.

En saxofon

Borås Kulturskola
Borås Kulturskola erbjuder musik, teater, dans, bild, textil, cirkus och ord. Välkommen att ta del av våra ämnen och kurser.

Klickbar bild på Borås Bio Röda Kvarn

Röda Kvarn
En kommunal art house-biograf som visar skolbiofilmer på lektionstid varje termin för elever och lärare.

Bild från museet

Borås Konstmuseum
Öppnas i nytt fönster.
Museet är känt för sina nationella och internationella utställningar och erbjuder verksamhet för skolor.

En röd kyrka i motljus

Borås Museum
Borås Museum, med friluftsmuseet i Ramnaparken, utgör en upplevelsemiljö med ett spännande samspel mellan park, byggnader och museum.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Kultur i förskolan och skolan

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol