Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Kultur i förskolan och skolan

Kulturförvaltningen medverkar till att konst, kultur och kreativitet blir ett av verktygen för en framgångsrik skola och förskola. Genom ett brett kulturutbud kan elever tidigt ta del av ett jämlikt utbud av kulturens olika former.

Kulturkataloger

I kulturkatalogerna finns samtliga arrangemang som riktar sig mot förskola och grundskola. Här finns arrangemang både inomhus i mindre grupper och utomhus samt aktiviteter i samband med 400 års jubileet!

Vi följer noga Folkhälsomyndighetens och Borås Stads rekommendationer. Flera åtgärder är gjorda för att kunna genomföra arrangemang som är säkra för deltagarna och för att minska smittspridning.

Under rådande omständigheter kan förändringar ske snabbt - då uppdateras Kulturkatalogerna med nytt datum på denna sida!

Ta del av vårens utdbud i kulturkatalogerna!

Kulturplaner

Kulturförvaltningen har tillsammans med förskoleförvaltningen och grundskoleförvaltningen arbetat fram kulturplaner för att främja kulturdeltagande och utövandet i förskola och skola.

En saxofon

Borås Kulturskola
Borås Kulturskola erbjuder musik, teater, dans, bild, textil, cirkus och ord. Välkommen att ta del av våra ämnen och kurser.

Klickbar bild på Borås Bio Röda Kvarn

Röda Kvarn
En kommunal art house-biograf som visar skolbiofilmer på lektionstid varje termin för elever och lärare.

Bild från museet

Borås Konstmuseum
öppnas i nytt fönster
Museet är känt för sina nationella och internationella utställningar och erbjuder verksamhet för skolor.

En röd kyrka i motljus

Borås Museum
Borås Museum, med friluftsmuseet i Ramnaparken, utgör en upplevelsemiljö med ett spännande samspel mellan park, byggnader och museum.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Kultur i förskolan och skolan

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol