Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Information om åtgärder med anledning av covid-19

Även i år är vi tvingade till att göra åtgärder för att minska smittspridning på grund av pandemin.

Färre årskullar

Vi minskar målgruppen med två årskullar, tidigare var målgruppen; från året man börjar första klass till året man slutar sjätte klass, och i år istället, året man börjar tredje klass till året man slutar sjätte klass. Detta gör att antalet barn bör minska ute på anläggningen i Sjömarken.

Vi följer folkhälsomyndighetens riktlinjer för att minska smittspridning och har kontinuerliga uppdateringar och dessa åtgärder kommer att komma att ändras under tiden. Personalen gör dagliga riskbedömningar på morgon- och eftermiddagsmöte.

Fler bussar och gruppindelning

Vi har i år 5 bussar som slussar barnen ut till Sjömarken, 3 bussar som kör den ordinarie rutten runt om i Borås och 2 extra bussar som avgår från Södra torget. Det finns också möjlighet att själv ta sig direkt ut till Sjömarken.

Varje dag när vi kliver av bussarna informerar vi barnen om vad som gäller under dagen gällande förhållningssätt med särskild hänsyn tagen till rådande Corona situation.

Vid ankomst till anläggningen i Sjömarken kommer barnen att delas upp i grupper. Detta år kommer vi att göra fler antal grupper med färre barn i varje grupp.

Värdesaker samlas in vid ankomst till anläggningen och fås tillbaka vid hemgång. Detta pga att undvika köer till kiosken där barnen tidigare lämnat in värdesaker.

Mat under dagen

Barnen kommer även i år att få smörgås och mjölk, dock beställer vi färdiga smörgåsar som styckförpackats. Barnen får även ha med sig egen mat men har ej möjlighet att värma sin mat. Vi kommer inte att låna ut bestick utan barnen får ha med sig egna. Detta för att undvika köbildning samt att personal inte ska hantera barnens mat. För att undvika risken med ihopblandade matlådor kommer barnen få namn-märka sin medhavda mat som samlas in samtidigt som värdesakerna vid ankomst till anläggningen.

För att minska smittspridningen ytterligare kommer vi att möjliggöra för barnen att tvätta händerna utomhus. Vi kommer även att erbjuda handsprit i samband med lunchen.

Vi kommer inte att ha någon kioskförsäljning i år, detta pga att det blir för mycket köande och smittorisk med kontanthantering.

Bad

Eftersom Badresor är en verksamhet dit de flesta kommer för att bada brukar det vara väldigt många barn i omklädningsrummen och duschar vilket vi i år kommer att motverka genom att sprida ut barnen i omklädningsrummen och inte ha duscharna igång. Om barnen fryser har vi filtar att låna ut som vi tvättar dagligen men det är bra om de har med sig varma kläder. För barn som är sandiga har vi möjlighet att skölja av sig utomhus. Vi är hela tiden uppdaterade kring kommunens råd och riktlinjer kring vattenkvaliteten i sjön.

Bara symptomfria barn

Vi följer folkhälsomyndighetens riktlinjer och därför ska alla som har symptom stanna hemma. Om barnen uppvisar symptom kommer de inte att kunna åka med oss till Badresor utan får gå hem igen.

På Badresor har vi många olika aktiviteter och vid aktiviteter där vi umgås nära varandra kommer vi att ytdesinficera våra föremål och tvätta våra händer innan och efter användning. Vi kommer även att genomföra aktiviteter i mindre, och fler, gruppe.

Vi kommer att göra vårt yttersta för att erbjuda barnen en rolig och säker sommar.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Information om åtgärder med anledning av covid-19

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol