Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp
Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Utbyten, volontärarbete, projektstöd och ledarskap

Här kan du som ung mellan 16-25 år få information om olika möjligheter till engagemang på fritiden. Hos oss kan du gå utbildningar i ledarskap, delta i internationella projekt, få tips och råd om CV-skrivande samt få möjlighet att starta upp egna projekt.

Läs intervjun om ESClänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som Ingeborg Löfgren, kommunikatör MUCF, gjort med Fritids- och folkhälsonämndens ordförande Ida Legnemark

Hur är det att arbeta som EVS volontär?

MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor) har intervjuat tre av våra volontärer om deras upplevelser och erfarenheter. De tre är Chiaralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Danutelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Livalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Internationella utbyten

Ta möjligheten och ge dig ut i världen! Åk tillsammans med dina kompisar och träffa andra unga runt om i Europa eller jobba som volontär i ett annat land i upp till ett år. Vi ger dig tips och råd om internationella utbyten!öppnas i nytt fönster

Ungdomsledarutbildning

Vill du lära dig mer om ledarskap ska du gå vår ledarskapsutbildningöppnas i nytt fönster. Under en termin lär du dig mer om gruppteori, normkritik och barnkonventionen samtidigt som du får pröva metoder för att leda grupper tillsammans med andra unga.

Projektkontor

Kom och besök Projektkontoret i Norrbyhusetöppnas i nytt fönster för att få tips och råd om CV-skrivande, framtida jobb och utbildning samt coachning att starta upp ditt egna projekt.

Sök pengar

Missa inte att du som ung kan söka pengaröppnas i nytt fönster för att kunna förverkliga dina idéer. Vill du kanske göra en konsert, starta upp en volleyboll-träning eller annordna en schackturnering? Gör aktiviteterna möjliga genom att söka bidrag hos oss.

Senast ändrad: 2020-02-25 14.05

Ändrad av:

Dela sidan: Utbyten, volontärarbete, projektstöd och ledarskap

g q n C
Ikon: tidning

Nyheter – uppleva och göra

 • Mitt-S-samverkan presenterar budgeten.

  Publicerad den

  Budgetförslag i en tuff tid

  En budget präglad av pandemin, men med satsningar på bland annat utbildning, äldreomsorg och folkhälsa. Det är det budgetförslag för 2021 som Mitt-S-samverkan presenterar idag.
 • Man har skrivit "Tack för att du cyklar" på cykelbanor i Borås. 

  Publicerad den

  Fler tycker att Borås är en bra cykelkommun

  I slutet av sommaren uppmanade Borås Stad cyklister att svara på Cykelfrämjandets enkät Cyklistvelometern 2020 som mäter hur cyklister upplever kommunen utifrån ett cykelperspektiv. Det är andra gånge...
 • En person som cyklar på vintern.

  Publicerad den

  Bli vintercyklist!

  Klimatet, hälsan, pandemin. Det har aldrig funnits så många anledningar till att cykla som det gör nu. Snart väntar vintern, men det behöver inte betyda att cykeln ska åka in i förrådet. Med vinterdäc...
Ikon: Kalender

Kalender