Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Erasmus+

Erasmus+ är EU:s program för utbildning, ungdom och sport och pågår mellan 2014-2020. Volontärtjänst, ungdomsutbyte och utbildning är ett av tre programområden inom Erasmus+. Dessa kallas för mobilitetsprojekt, helt enkelt för att möjliggöra ny kunskap och nya nätverk för unga människor inom EU.

Ungdomsutbyten Öppnas i nytt fönster.

För grupper av ungdomar i åldern 13-30 år som vill träffa ungdomsgrupper från andra länder. Ni ska välja ett tema att utforska tillsammans som är betydelsefullt för ungas vardag. Det kan till exempel handla om jämställdhet, sport, miljöfrågor, fördomar eller olika kulturuttryck. Utbytet pågår mellan 5-21 dagar och kan till exempel innehålla presentationer av olika länder, diskussioner, workshops, mediaskapande med mera.
Mer info hittar du på: mucf.se/ungdomsutbyte Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Europeisk volontärtjänst Öppnas i nytt fönster.

Detta är till för unga som är mellan 17-30 år. Du får nya kunskaper och erfarenheter samtidigt som du gör en insats för samhället. Projekten pågår mellan 2-12 månader i ett annat europeiskt land och du får flygresa, mat, boende och fickpengar under din tid som volontär. Som ESC-volontär kan du till exempel arbeta med ungdomar på fritidsgård, i skolor, i olika hjälporganisationer, med miljöprojekt eller flyktingfrågor.

Kompetensutveckling för ungdomsarbetare

Personer som jobbar med unga kan delta i utbildningar, studiebesök och seminarium. Syftet med bidraget är att utveckla organisationen och personalens kunskap samt höja kvalitén på ungdomssektorn.
Mer info hittar du på: mucf.se/kompetensutveckling Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Erasmus+

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol