Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Erasmus+

Erasmus+ är EU:s program för utbildning, ungdom och sport och pågår mellan 2014-2020. Volontärtjänst, ungdomsutbyte och utbildning är ett av tre programområden inom Erasmus+. Dessa kallas för mobilitetsprojekt, helt enkelt för att möjliggöra till ny kunskap och nya nätverk för unga människor inom EU.

 • Ungdomsutbytenöppnas i nytt fönster
  För grupper av ungdomar i åldern 13-30 år som vill träffa ungdomsgrupper från andra länder. Ni ska välja ett tema att utforska tillsammans som är betydelsefullt för ungas vardag. Det kan till exempel handla om jämställdhet, sport, miljöfrågor, fördomar eller olika kulturuttryck. Utbytet pågår mellan 5-21 dagar och kan till exempel innehålla presentationer av olika länder, diskussioner, workshops, mediaskapande med mera.
  Mer info hittar du på: mucf.se/ungdomsutbytelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 • Europeisk volontärtjänstöppnas i nytt fönster
  För unga mellan 17-30 år för att få nya kunskaper och erfarenheter samtidigt som du gör en insats för samhället. Projekten pågår mellan 2-12 månader i ett annat europeiskt land och du får flygresa, mat, uppehälle och fickpengar under din tid som volontär. Som ESC-volontär kan du till exempel arbeta med ungdomar på fritidsgård, i skolor, i olika hjälporganisationer, med miljöprojekt och flyktingfrågor.

 • Kompetensutveckling för ungdomsarbetare
  Personer som jobbar med unga kan delta i utbildningar, studiebesök och seminarium. Syftet med bidraget är att utveckla organisationen och personalens kunskap samt höja kvalitén på ungdomssektorn.
  Mer info hittar du på: mucf.se/kompetensutvecklinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2020-02-25 14.05

Ändrad av:

Dela sidan: Erasmus+

g q n C