Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Film: Barn

13-åriga Lykke är dotter till en framstående socialistisk politiker. Av misstag råkar hon skada klasskamraten Jamie, som i sin tur är son till en högt uppsatt nationalistisk politiker. När Jamie avlider på sjukhuset ställs situationen på sin spets. Lykke hävdar att allt var en olycka men ingen tror henne. Rykten om vad som egentligen hände tar snabbt fart. Var det bara en oskyldig lek? Vilken skuld har ett barn? Vilket ansvar har skolan? Samtidigt som de drabbades familjer kämpar på var sitt håll måste skolans rektor hitta styrkan att konfrontera ett samhälle i sorg.

Köp biljett (måndag klockan 19)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Borås Bio Röda kvarn

Tid: 2020-08-24 19.00
Plats: Borås Bio Röda Kvarn

Barn är ett politiskt och känslomässigt laddat drama som med försiktighet närmar sig teman om samhälle och individ, ansvar och skuld, utifrån den komplexa frågan: när är man egentligen vuxen? Vinnare av Dragon Award för Bästa nordiska film på Göteborg Film Festival 2020.

Filmfakta

Regi: Dag Johan Haugerud
Medverkande: Anne Marit Jacobsen, Hans Olav Brenner m fl
Land: Norge/Sverige
År: 2019
Censur: Från 15 år
Längd: 157 minuter
Biljetter: 70 kronor Köp biljett (måndag klockan 19)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Du kan även köpa biljett direkt i kassan. Öppnar 30 minuter före aktuell föreställning. Med reservation för slutsålt.

Trailer länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

L

Sociala medier

Facebook

Senast ändrad: 2020-07-27 13.41

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-06-08] Film: Barn

g q n C