Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Film: Boy From Heaven

Adam är en ung fiskarson vars högsta dröm är på väg att gå i uppfyllelse när han erbjuds den närmast ouppnåeliga möjligheten att studera vid Al-Azharuniversitetet i Kairo, ett av sunnimuslimernas främsta maktcentrum i världen. Kort efter hans ankomst avlider universitetets högsta andliga ledare och lämnar ett maktvakuum som staten vill fylla med en imam som är lojal mot regimen. Genom den luttrade agenten Ibrahim (Fares Fares) blir Adam en ofrivillig bricka i underrättelsetjänstens livsfarliga spel.

Köp biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Borås Bio Röda kvarn

Tid:
Plats: Borås Bio Röda Kvarn

Utsedd till Sveriges officiella Oscarbidrag är Tarik Salehs (”The Nile Hilton Incident”) film en suveränt regisserad nagelbitarthriller som kryper in under skinnet med sin mörka skildring av korruption och paranoia i den brutala maktkampen mellan Egyptens religiösa och politiska elit. Visas i anslutning till Guldbaggegalan.

Filmfakta

Regi: Tarik Saleh
Medverkande: Tawfeek Barhom, Fares Fares m fl
Land: Sverige/Frankrike/Finland/Danmark
År: 2022
Censur: Från 11 år
Längd: 126 minuter
Originaltitel: Walad Min Al Janna
Biljetter: 90 kronor Köp biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan även köpa biljett direkt i kassan. Öppnar 30 minuter före aktuell föreställning. Med reservation för slutsålt.

Trailer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sociala medier

Facebook

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-12-22] Film: Boy From Heaven

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol