Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Film: Dödgrävarens hustru

”Dödgrävarens hustru” är ett gripande romantiskt drama om självuppoffrande kärlek i en estetiskt vacker berättelse lika enkel som slående. Utsedd till Somalias första officiella Oscarsbidrag, nominerad till Kritikernas stora pris i Cannes och flerfaldig vinnare vid African Movie Academy Awards.

Köp biljett [BILJETTLÄNK KOMMER]

Borås Bio Röda kvarn

Tid:
Plats: Borås Bio Röda Kvarn

Guled står utanför sjukhuset i Djibouti och väntar på ambulanserna. Har han tur har någon avlidit och han kan tjäna lite pengar tillsammans med de andra dödgrävarna. Inget roligt jobb men de har åtminstone varandra. Guled har även Nasra, hustrun som han avgudar över allt annat. Men inte länge till. Nasra är döende i en njursjukdom och transplantationen kostar mer än de någonsin kommer ha råd med. Medan de desperat jagar en lösning försöker de njuta av varje stund tillsammans och för Guled finns inga gränser för vad han är beredd att göra för att rädda hennes liv.

Filmfakta

Regi: Khadar Ayderus Ahmed
Medverkande: Omar Abdi, Yasmin Warsame m fl
Land: Somalia/Finland/Tyskland/Frankrike/Qatar
År: 2021
Censur: Från 11 år
Längd: 82 minuter
Originaltitel: Guled & Nasra
Biljetter: 80 kronor Köp biljett [BILJETTLÄNK KOMMER] Du kan även köpa biljett direkt i kassan. Öppnar 30 minuter före aktuell föreställning. Med reservation för slutsålt.

Trailer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sociala medier

Facebook

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-08-02] Film: Dödgrävarens hustru

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol