Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Film: Filmtjuven

Indiens svar på ”Cinema Paradiso” är en färgstark och nostalgiskimrande kärleksförklaring till filmkonsten, men också en vemodig sorgesång över en svunnen analog tid och kritisk skildring av sociala orättvisor, i regi av Pan Nalin (”Angry Indian Goddesses”).

Köp biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Borås Bio Röda kvarn

Tid:
Plats: Borås Bio Röda Kvarn

När den fattige 9-årige pojken Samay får gå på bio för första gången blir han helt förtrollad av de rörliga bildernas magi. Från den dagen kretsar allt kring film, mot sin konservativa faders vilja, och i hemlighet tar sig Samay den långa vägen till biografen varje dag för att få en glimt av nya upplevelser. Eftersom han inte har några pengar till biobiljetter börjar han byta sin mammas ljuvliga mat med biografmaskinisten som betalning. Det blir startskottet på en vänskap och ett äventyr genom de filmiska elementen av ljus, rörelse, ljud, fantasi och drömmar.

Filmfakta

Regi: Pan Nalin
Medverkande: Bhavin Rabari, Richa Meena m fl
Land: Indien/Frankrike/USA
År: 2021
Censur: EJ KLART
Längd: 110 minuter
Originaltitel: Last Film Show
Biljetter: 80 kronor Köp biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Du kan även köpa biljett direkt i kassan. Öppnar 30 minuter före aktuell föreställning. Med reservation för slutsålt.

Trailer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sociala medier

Facebook

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-08-02] Film: Filmtjuven

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol