Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Film: Lärarrummet

Carla är en ambitiös ung lärare vars elev blir anklagad för stöld och misstankarna vilar på fördomsfulla grunder. Carla bestämmer sig för att gå till botten med fallet och startar en egen utredning. Ett ödesdigert beslut som vänder elever, föräldrar och lärare emot henne i en process där hon gradvis tappar kontrollen, först över klassrummet och därefter hela sin tillvaro.

Köp biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Borås Bio Röda kvarn

Tid:
Plats: Borås Bio Röda Kvarn

Tysklands officiella Oscarbidrag är ett sylvasst drama om att vara fångad i kampen mellan ideal och civilkurage i skolans värld som ett samhällsspeglande mikrokosmos. Med stor nerv och tätt beskuret foto kastas vi in i händelsernas centrum där omständigheterna grumlas, sanningen förvanskas och frustrationen växer till orkanstyrka. Trefaldigt nominerad till European Film Awards och vinnare av Europa Cinemas Label på Berlin Filmfestival.

Filmfakta

Regi: Ilker Catak
Medverkande: Leonie Benesch, Leonard Stettnisch m fl
Land: Tyskland
År: 2023
Censur: EJ KLART
Längd: 98 minuter
Originaltitel: Das Lehrerzimmer
Biljetter: 90 kronor Köp biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan även köpa biljett direkt i kassan. Öppnar 30 minuter före aktuell föreställning. Med reservation för slutsålt.

Trailer  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sociala medier

Facebook

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2023-12-15] Film: Lärarrummet

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol