Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Film: Poor Things

Den skruvade berättelsen om Bella Baxter (Emma Stone), en ung kvinna som återuppväckts från de döda av den helbriljanta men halvgalna vetenskapsmannen Dr Godwin Baxter (Willem Dafoe). Utrustad med ett spädbarns hjärna hålls Bella instängd i Baxters hem, där hon tar sina första stapplande steg för att (åter-)upptäcka världen och livet i sin egen personliga evolution. När en världsvan lirare vid namn Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo) dyker upp rymmer Bella med honom ut på ett rafflande kärleksäventyr som tar henne till nya platser – och viktiga insikter.

Köp biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Borås Bio Röda kvarn

Tid:
Plats: Borås Bio Röda Kvarn

Den visionära provokatören Yorgos Lanthimos (”The Favourite”, ”Dogtooth”) är tillbaka med ett nytt verk som inte liknar något annat. En absurdistisk kärlekssaga med ”Frankenstein”-vibbar, science fiction-inslag och feministisk satir om att slå sig fri från normer, fördomar och patriarkal kontroll. Vinnare av Guldlejonet på Venedigs filmfestival.

Filmfakta

Regi: Yorgos Lanthimos
Medverkande: Emma Stone, Willem Dafoe m fl
Land: Irland/England/USA
År: 2023
Censur: Från 15 år
Längd: 141 minuter
Biljetter: 90 kronor Köp biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan även köpa biljett direkt i kassan. Öppnar 30 minuter före aktuell föreställning. Med reservation för slutsålt.

Trailer  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sociala medier

Facebook

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2023-12-15] Film: Poor Things

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol