Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Film: Priscilla

När Priscilla träffar Elvis Presley första gången är hon bara 14 år gammal och går i åttan på en amerikansk armébas i dåvarande Västtyskland. Han är redan en världsstjärna, hon en helt vanlig tonåring som blir himlastormande förälskad. Det är som en verklig Askungesaga i ett liv av sus och dus, men bakom den lyxiga fasaden döljer sig tung tristess, stor saknad och ett ojämlikt förhållande där allt sker på ”Kungens” villkor.

Köp biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Borås Bio Röda kvarn

Tid:
Plats: Borås Bio Röda Kvarn

Priscilla Presleys memoarer har blivit film i händerna på Sofia Coppola (”Somewhere”), som gjort en avskalad dramabiografi som utforskar berömmelsens baksida och kändisskapets förbannelse. Ett intimt porträtt av längtan och frigörelse som tar en helt ny titt på superstjärnan Elvis utanför rampljuset, innanför hemmets väggar och genom ögonen på hans unga hustru. Visas i anslutning till Internationella kvinnodagen 8 mars.

TIPS: Se även ”Poor Things” på temat kvinnlig frigörelse, som visas söndag 17/3 klockan 16 & 19 samt måndag-tisdag 18-19/3 klockan 19.

Filmfakta

Regi: Sofia Coppola
Medverkande: Cailee Spaeny, Jacob Elordi m fl
Land: Italien/USA
År: 2023
Censur: Från 7 år
Längd: 113 minuter
Biljetter: 90 kronor Köp biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan även köpa biljett direkt i kassan. Öppnar 30 minuter före aktuell föreställning. Med reservation för slutsålt.

Trailer  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sociala medier

Facebook

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2023-12-15] Film: Priscilla

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol