Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

I slutet av dagen - alla är människor

Utställning om att leva som papperslös i Sverige. Hur hamnar en person i en situation att den lever som papperslös i Sverige och vad innebär det för personen? Vad är samhällets ansvar och vilken roll har kyrkorna? Ett urval ur utställningen finns i Kulturhuset nedre foajé och pågår 18 november - 18 december.

Tid:
Plats: Kulturhuset, PA Halls terrass

Bild på fötter och kartong

Foto: Magnus Aronson

Med hjälp av djupintervjuer från nio personer ges en inblick av livet som papperslös i Sverige. Vad gör det med ens hopp och drömmar, vad innebär det för ens rörlighet i samhället och hur förklarar man för sitt barn varför man ständigt måste flytta? Det är deras berättelser och upplevelser som hörs och det är deras val av bilder som syns. Alla namn och åldrar är fingerade, några har inte velat medverka med bild för att de är alltför rädda.

Utställning kom till genom ett samarbete mellan Svenska kyrkan i Mölndal, Göteborgs stift, Borås pastorat, Kyrkornas flyktingrådgivning i Borås, Sensus studieförbund, Göteborgs Universitet och Asylrättscentrum. Utställningen är gjord med stöd från Västra Götalandsregionen

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-11-20] I slutet av dagen - alla är människor

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol