Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Klassiker x2: M (1931)

Nu visar vi två klassiker av den legendariske regissören Fritz Lang! ”M” från 1931 är hans banbrytande expressionistiska kriminalthriller om den andlöst spännande jakten på en seriemördare som dödar småflickor. När polisens detektivarbete förblir fruktlöst ger sig även den undre världen in i sökandet för att hindra att fler barn mördas och låter filmen ställa den moraliska frågan; vem har egentligen rätt att döma i ett samhälle?

Köp biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Borås Bio Röda kvarn

Tid:
Plats: Borås Bio Röda Kvarn

”M” är Fritz Langs första ljudfilm och enligt honom själv hans främsta verk som haft enormt inflytande på filmhistorien. Det är en uppvisning i tidig montageteknik och iscensättningskonst med socialt budskap där mördaren, i Peter Lorres oförglömliga gestalt, är en ömkansvärd figur som kämpar mot sina inre demoner och tvångsmässigt visslar på Edvard Griegs ”I bergakungens sal”.

Filmfakta

Regi: Fritz Lang
Medverkande: Peter Lorre, Ellen Widmann m fl
Land: Tyskland
År: 1931
Censur: Från 15 år
Längd: 117 minuter
Originaltitel: M – Eine Stadt sucht einen Mörder
Biljetter: 80 kronor Köp biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan även köpa biljett direkt i kassan. Öppnar 30 minuter före aktuell föreställning. Med reservation för slutsålt.

Trailer

Sociala medier

Facebook

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-12-22] Klassiker x2: M (1931)

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol