Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ny finsk film: Kikka!

”Kikka!” är en film sprängfylld med musik som berättar om artisten Kikka och om en tid då Finland var på väg ur en lågkonjunktur och in i välstånd. Filmen handlar om en underhållare och sångerska som älskade att uppträda och ge glädje åt andra, även om hennes konstnärskap och förmåga ofta ifrågasattes.

Köp biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tid:
Plats: Borås Bio Röda Kvarn

Om artisten
Kikka är en av de genom alla tider mest sålda kvinnliga artisterna i Finland, och hon har intresserat många medier och medieskapare under de senaste åren. Kikka väcker fortfarande komplicerade känslor och minnen hos folk; för vissa är Kikka en föregångare, förebild och modig skapare, för vissa är hon en dum och smaklös bimbo och sketchfigur medan hon för andra är ett offer och påminnelse om 80- och 90-talens moral och stil. Oberoende, så var hon en av de mest sålda artisterna under en tid då den kvinnliga sexualiteten enligt många var tabu.

Regi/Ohjaus: Anna Paavilainen
År/Tuotantovuosi: 2022
Censur/Ikäraja: Från 15 år
Längd/Pituus: 116 minuter
Språk/Kieli: Finskt tal, svensk text
Land/Maa: Finland
Biljetter/Liput: 90 kronor Köp biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan även köpa biljett direkt i kassan. Öppnar 30 minuter före aktuell föreställning. Med reservation för slutsålt.

Länk till information om säsongens andra finska filmer

Trailer

: 1

Sociala medier

Facebook

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-12-22] Ny finsk film: Kikka!

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol