Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Spelmanstämma & Slöjdkalas på Borås Museum

Borås Spelmanslag och De sju härandernas hemslöjdsförening presenterar stolt:

SPELMANSTÄMMA & SLÖJDKALAS – 7X Slöjd&Kakor

Den 17 augusti blir det kalasstämning i Ramnaparken.
Parken fylls med slöjd, musik och dans och vi blir glada om du vill vara med!

Borås Museum är ett friluftsmuseum där gamla byggnader från hela Sjuhäradsbygden samsas i den vackra Ramnaparken. Sjuhärad är känt för sin rika slöjdtradition, allt från korgar till textil. I sju slöjdstationer, både inne i de vackra husen och i parken, kommer du att få prova på olika slöjdtekniker. Vad sägs om gammelvirkning, smide, knyppling, broderi, linberedning, vävning och luffarslöjd? Detta är ett tillfälle att träffa andra som slöjdar, prova på en ny teknik, dela erfarenheter eller visa vad du själv gör.

Borås Spelmanslag har i över 40 år haft sin årliga spelmansstämma på Borås museum. Det är en alldeles särskild känsla när parken och husen fylls med folkmusik och dans. Alla är välkomna att vara med, ta med ditt instrument och ta på dig dansskorna.

I den röda träkyrkan från 1600-talet – Ramnakyrkan, blir det konsert med Mia Marin, riksspelman på Värmlandslåtar. I redskapboden är barn och vuxna välkomna till instrumentbyggarverkstad med
Sabina Henriksson. Slöjden och musiken har en lång historia på Borås Museum. I Kafé Gästgivargården är det uppdukat till klassiskt kaffekalas med sju sorters kakor, sju sjuhäradskakor. Förhoppningsvis blir det både kära återseenden och nya bekantskaper till koppen.

Om arrangörerna:
De sju häradernas hemslöjdsförening arbetar för att bevara
och utveckla hemslöjden i Sjuhäradsbygden, och har gjort så i över 80 år. De arrangerar kurser, träffar och studiecirklar i olika tekniker.
Föreningen har många medlemmar utspridda i Sjuhäradsbygden.

Borås Spelmanslag startades 1959 och firar i år 60 års jubileum. I spelmanslaget spelar de i allmänhet svensk folkmusik och i synnerhet folkmusik från Västergötland.

De sju häradernas kulturhistoriska förening grundade Borås Museum för drygt 100 år sedan. Idag arbetar föreningen bland annat med att arrangera berättarkvällar, temadagar och driva kaféet Gästgivaregården.

Fri entré!

https://hemslojden.org/länk till annan webbplats

Tid: 2019-08-17 11.00
Plats: Borås Museum, Ramnaparken

Balenciaga - Master of Couture, entré

Senast ändrad: 2019-08-16 10.28

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-08-16] Spelmanstämma & Slöjdkalas på Borås Museum

g q n C