Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Throwback Thursday: The Goonies - Dödskallegänget (35-årsjubileum)

Goonies never say die! Det legendariska 80-talsäventyret är tillbaka på bio för att fira 35-årsjubileum! Kom och återse Mikey, Chunk, Mouth, Data, Andy, Stef och Sloth i Steven Spielberg och Richard Donners gemensamma succéprojekt: en rungande familjematiné för alla med barnasinnet i behåll. Skattkartor, piratskepp, ung vänskap och vild fantasirikedom samsas med typiska 80-talsinslag som karikatyrartade italienska mafiosos och några av filmhistoriens sämsta fladdermus-effekter. Allt bidrar till den osvikliga charmen och tidlösa nostalgifesten i det närmast perfekta barnäventyret från Spielbergs guldålder: The Goonies – Dödskallegänget. Visas för första gången oklippt på bio i Sverige. Do the truffle shuffle!

Köp biljett (torsdag 3/9 klockan 19:00)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Du kan även köpa biljett direkt i kassan. Guldpusselbesökare kan endast få sin gratisbiljett i kassan. Med reservation för slutsålt. Specialvisning: 10-kuponger gäller ej.

Borås Bio Röda kvarn

Tid: 2020-09-03 19.00
Plats: Borås Bio Röda Kvarn

 

Om filmen
Bröderna Mikey och Brandon är på väg att tvingas flytta från sitt hem eftersom en 80-talstypiskt rik (=elak) person planerar att riva hela området för att bygga golfbana. Om inte familjen lyckas skrapa ihop tillräckligt med pengar för att stoppa projektet. Turligt nog råkar Mikey hitta en gammal skattkarta efter den ökända piraten Enögde Willy. Mikey och hans Goonies-gäng beslutar sig för att leta efter skatten i en kamp mot både klockan och den kriminella familjen Frattelli, som mer än gärna vill lägga vantarna på skatten för sig själva.

Om Throwback Thursday
The Goonies visas inom Röda Kvarns Throwback Thursday-koncept med utvalda kultklassiker. Arrangemanget är en så kallad Guldpusselkväll vilket innebär att det är gratis för alla med kulturkortet Pussel och 2 pusselbitar. Guldpusselbesökare kan endast få sin gratisbiljett i kassan på plats på biografen. Garanterar ej plats.

Filmfakta

Regi: Richard Donner
Medverkande: Sean Astin, Josh Brolin m fl
Land: USA
År: 1985
Censur: Från 11 år
Längd: 114 minuter
Biljetter: 100 kronor Köp biljett (torsdag 3/9 klockan 19:00)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (specialvisning, 10-kuponger gäller ej)

Trailer

' frameborder='0' allowfullscreen>

L

Sociala medier

Facebook

Senast ändrad: 2020-07-27 16.30

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-06-09] Throwback Thursday: The Goonies - Dödskallegänget (35-årsjubileum)

g q n C