Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Throwback Thursday: The Fly (1986)

”Be afraid. Be very afraid.” 80-talets äckligaste fluga är tillbaka på bio! David Cronenbergs kultklassiker ”The Fly” från 1986 är den ultimata ’body horror’-filmen och en av årtiondets mest minnesvärda science fiction-rysare, baserad på 50-talsklassikern med samma namn.

Köp biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Borås Bio Röda kvarn

Tid:
Plats: Borås Bio Röda Kvarn

 

Upplev Jeff Goldblums fasansfulla förvandling från intellektuell vetenskapsnörd till snuskigt flygfä som riktar sina hypermaskulina fasettögon mot Geena Davis grävande journalist. Med effekter av make up-geniet Chris Walas (”Gremlins”) får vi bevittna diverse köttigt kroppsligt förfall, samt en pedagogisk visualisering av en synnerligen okonventionell matsmältningsmetod (åtminstone för alla som inte identifierar sig som fluga), i en mästerligt motbjudande metafor för åldrande och sjukdom som inte bara bjuder på genmuterat äckelpäckel utan även en tragisk kärlekshistoria. Obs! Visas otextad (med engelskt tal).

Handling
En excentrisk vetenskapsman har uppfunnit en banbrytande maskin som kan teleportera objekt. Men när han testar den på sig själv råkar en fluga följa med i processen och de båda levande varelsernas gener sammanflätas – och sätter igång en oåterkallelig kroppsförvandling med ohyggliga resultat.

Om Throwback Thursday
Throwback Thursday är namnet på Röda Kvarns eget koncept där vi visar utvalda kultklassiker 3-4 gånger per säsong. Alltid på en torsdag!

Filmfakta

Regi: David Cronenberg
Medverkande: Jeff Goldblum, Geena Davis m fl
Land: USA/Kanada
År: 1986
Censur: Från 15 år
Längd: 96 minuter
Biljetter: 100 kronor KÖP BILJETT Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (specialvisning, 10-kuponger gäller ej)
OBS! Visas otextad (med engelskt tal).

Sociala medier

Facebook

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2024-02-05] Throwback Thursday: The Fly (1986)

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol