Meny

Meny

Throwback Thursday: Maffiabröder

”As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.” Martin Scorseses Maffiabröder rankas som en av filmhistoriens absolut bästa gangsterfilmer. En mästerlig skildring av en springpojkes uppgång och fall efter Nicholas Pileggis verklighetsbaserade bok Wiseguy, som i sin tur bygger på den avhoppade maffiamedlemmen Henry Hills vittnesmål. Med ”Maffiabröder” gjorde Martin Scorsese maffiafilmen het igen, Joe Pesci belönades med en Oscar för sin birollsinsats och David Chase fann inspiration till tv-seriemästerverket Sopranos. En visuellt banbrytande upplevelse med fantastiskt skådespeleri, dokumentär realism och fängslande sociopatiska rollfigurer i vad som kan vara filmhistoriens snabbaste 146 minuter någonsin. Visas i samarbete med Cinemateket:c/o och stöd av Västra Götalandsregionen.

Köp biljett (torsdag 12/9 klockan 19). länk till annan webbplatsDu kan även köpa biljett direkt i kassan. Med reservation för slutsålt.

Borås Bio Röda kvarn

Tid: 2019-09-12 19.00
Plats: Borås Bio Röda Kvarn

 

Om Throwback Thursday
Maffiabröder visas inom Röda Kvarns Throwback Thursday-koncept, med visning av utvalda kultklassiker ett par gånger per säsong. Arrangemanget är en så kallad Guldpusselkväll, vilket innebär att det är gratis för alla med kulturkortet Pussel och 2 pusselbitar.

Filmfakta

Regi: Martin Scorsese
Medverkande: Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci m fl
Land: USA
År: 1990
Censur: Från 15 år
Längd: 146 minuter
Originaltitel: Goodfellas
Biljetter: 70 kronor Köp biljett (torsdag 12/9 klockan 19)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Obs! Visas otextad.

L

Sociala medier

Facebook

Senast ändrad: 2019-08-06 09.34

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-06-20] Throwback Thursday: Maffiabröder

g q n C