Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Throwback Thursday: Nosferatu (med levande musik!)

Som uppvärmning inför att Dracula kastar sin fasansfulla skugga över Borås Stadsteaters stora scen är en klassisk blodsugare tillbaka på bio! ”Nosferatu” från 1922 är den första (inofficiella) filmatiseringen på Bram Stokers roman och anses både vara en av de främsta Dracula-berättelser som gjorts och en av de bästa skräckfilmerna någonsin. Sagan om den ensamma, blodsugande greven får liv i F.W. Murnaus expressionistiska mästerverk som använder skuggor och dekor på ett rasande skickligt sätt för att spegla rollfigurernas känslor och förmedla berättelsens atmosfär. Filmen var ursprungligen totalförbjuden i Sverige men nu kan du njuta av detta tidlösa mästerverk på bio i originalversion.

Extra! Filmvisningen arrangeras med levande pianomusik av Staffan Biörklund-Jullander som improviserar fram tonerna utifrån det som sker på vita duken. Ett unikt engångstillfälle att uppleva denna superklassiker på ett helt nytt sätt.

Köp biljett (torsdag 9/9 klockan 19) [BILJETTER SLÄPPS I AUGUSTI]

Borås Bio Röda kvarn

Tid:
Plats: Borås Bio Röda Kvarn

 

Extra extra! Bidra till kvällens stämning genom att dyka upp som vampyr! De 5 bästa vampyrerna får dessutom varsin fribiljett till valfritt speldatum för "Dracula" på Borås Stadsteater (i mån av plats). Vinnarna utses av en enväldig vampyrjury på plats! Du väljer självklart själv om du vill komma som vampyr eller inte.

Visningen arrangeras tillsammans med Borås Stadsteater i anslutning till höstens teateruppsättning av ”Dracula” med premiär 25 september på Stora scen.

Om Throwback Thursday
”Nosferatu” visas inom Röda Kvarns Throwback Thursday-koncept med handplockade kultklassiker på utvalda torsdagar. Arrangemanget är en så kallad Guldpusselkväll vilket innebär att det är gratis för alla med kulturkortet Pussel och 2 pusselbitar. Guldpusselbesökare kan endast få sin gratisbiljett i biografens kassa. Med reservation för slutsålt.

Filmfakta
Regi: F. W. Murnau
Medverkande: Max Schreck, Alexander Granach m fl
Land: Tyskland
År: 1922
Censur: Från 15 år
Längd: 94 minuter
Biljetter: 80 kronor Köp biljett (torsdag 9/9 klockan 19) [BILJETTER SLÄPPS I AUGUSTI] Du kan även köpa biljett direkt i kassan. Guldpusselbesökare kan endast få sin gratisbiljett i kassan. Med reservation för slutsålt.
Originaltitel: Nosferatu, eine Symphonie des Grauens

L

Sociala medier

Facebook

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-07-01] Throwback Thursday: Nosferatu (med levande musik!)

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol