Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Throwback Thursday: Gremlins (1984)

”WE’RE BACK!” Skötselråden är enkla: Håll honom borta från starkt ljus. Håll honom borta från vatten. Och vad du än gör, mata honom inte efter midnatt! Den 8 december bjuder vi in till Röda Kvarn för att fira den stundande högtiden med att (åter-)uppleva en av 80-talets mest blasfemiska julfilmer när Joe Dante och Steven Spielbergs ”Gremlins” från 1984 visas på bio igen, nästan på dagen 38 år efter den svenska biopremiären. En slemmigt förtjusande rövarhistoria där ingenting är heligt i en mysryslig monsterfilm proppfull av mörk humor, frikostiga filmreferenser och skyhögt underhållningsvärde.

Köp biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Borås Bio Röda kvarn

Tid:
Plats: Borås Bio Röda Kvarn

 

Om filmen
Det är snart julafton hemma hos familjen Peltzer i den amerikanska småstaden Kingston Falls och pappa Rand tror sig ha hittat den perfekta presenten till sin 20-årige son Billy: en mystisk, bedårande liten hårig varelse kallad ”mogwai”. Men när Billy misslyckas med att följa de enkla skötselråden förvandlas familjens gulliga husdjur till en ofrivillig avelsstation för små elaka gröna monster som börjar härja runt och terrorisera det sömniga samhället. Nu är det upp till Billy och hans flickvän Kate att försöka stoppa dem!

Om Throwback Thursday
”Gremlins" visas inom Röda Kvarns Throwback Thursday-koncept med utvalda kultklassiker.

Filmfakta

Regi: Joe Dante
Medverkande: Zach Galligan, Phoebe Cates m fl
Land: USA
År: 1984
Censur: Från 15 år
Längd: 107 minuter
Biljetter: 100 kronor Köp biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (specialvisning, 10-kuponger gäller ej)

OBS! Filmen visas otextad (med engelskt tal).

Trailer

Sociala medier

Facebook

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-11-08] Throwback Thursday: Gremlins (1984)

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol