Tisdagar C/O: Fejkmaten - processad mat
Vi har lagt mycket energi på att debattera hur många ägg vi kan äta per dag och hur farlig potatis egentligen är.
Samtidigt har maten vi köper i butiken genomgått en fullständig förvandling. Det är som att en plastikkirurg har satt kniven i de ursprungliga råvarorna och gett dem ett helt nytt ansikte.
Tid:
Plats: Hemgården
Vi har lagt mycket energi på att debattera hur många ägg vi kan äta per dag och hur farlig potatis egentligen är.
Samtidigt har maten vi köper i butiken genomgått en fullständig förvandling. Det är som att en plastikkirurg har satt kniven i de ursprungliga råvarorna och gett dem ett helt nytt ansikte.
De bryts ner till sina minsta beståndsdelar och blandas med aromer, färgämnen och förtjockningsmedel innan de kläs i en säljande förpackning.
Under föredraget Fejkmaten presenterar Ann Fernholm en unik lista över de vanligaste ingredienserna i vår mat, där över hälften utgörs av socker, tillsatser och andra ultraprocessade ämnen.
Hon berättar också hur dessa ingredienser – framförallt det tillsatta sockret – påverkar våra kroppar.
Köp biljett! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Workshop kl. 18.30, Gjut i gips
Från 12 år
Tillsammans anväbder vi återvunnen plast för att skapa och gjuta spännande matformer i gips.
Ta med om du har något hemma att gjuta i, en skål, platsförpackning eller liknande.

Om du har frågor kontakta:
Senast ändrad:
Ändrad av: