Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Tisdagar C/O: Fejkmaten - processad mat

Vi har lagt mycket energi på att debattera hur många ägg vi kan äta per dag och hur farlig potatis egentligen är.

Samtidigt har maten vi köper i butiken genomgått en fullständig förvandling. Det är som att en plastikkirurg har satt kniven i de ursprungliga råvarorna och gett dem ett helt nytt ansikte.

Tid:
Plats: Hemgården

Vi har lagt mycket energi på att debattera hur många ägg vi kan äta per dag och hur farlig potatis egentligen är.

Samtidigt har maten vi köper i butiken genomgått en fullständig förvandling. Det är som att en plastikkirurg har satt kniven i de ursprungliga råvarorna och gett dem ett helt nytt ansikte.

De bryts ner till sina minsta beståndsdelar och blandas med aromer, färgämnen och förtjockningsmedel innan de kläs i en säljande förpackning.

Under föredraget Fejkmaten presenterar Ann Fernholm en unik lista över de vanligaste ingredienserna i vår mat, där över hälften utgörs av socker, tillsatser och andra ultraprocessade ämnen.

Hon berättar också hur dessa ingredienser – framförallt det tillsatta sockret – påverkar våra kroppar.

Köp biljett! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Workshop kl. 18.30, Gjut i gips

Från 12 år

Tillsammans anväbder vi återvunnen plast för att skapa och gjuta spännande matformer i gips.
Ta med om du har något hemma att gjuta i, en skål, platsförpackning eller liknande.

Bild på Akram Aziz
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-03-28] Tisdagar C/O: Fejkmaten - processad mat

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol