Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Tisdagar: Julia Adzuki, miljö och ljudkonstnär

Musik performance Ashes to Ashes (Aska till Aska) av Julia Adzuki och Ministeriet för Miljösorg. En föreställning med taktilt ljud och uråldriga träd (på engelska).

Tid:
Plats: Kulturhuset, PA Halls Terrass

Foto: Julia Adzuki


Musik performance Ashes to Ashes (Aska till Aska) av Julia Adzuki & Ministeriet för Miljösorg
En föreställning med taktilt ljud och uråldriga träd (på engelska)

Från Eucalyptus regnans i Styx-skogen i lutruwita Tasmanien, till Fraxinus excelsior i Europa, väver Ashes to Ashes in poesi och taktilt ljud i en interaktiv föreställning med trädinstrumentet “ Resonant Bodies”.

Föreställningens längd: 30 minuter
Samtalets längd: 30 minuter
Performance, text och taktilt ljudinstrument: Julia Adzuki
Röstcoach: Katrine Faber
Tekniker: Patrick Dallard
Med stöd från: Nordisk Kulturfond


Ministeriet för Miljösorg är en icke-statlig konstnärlig organisation som ägnar sig åt att dokumentera och ge röst åt upplevelser och miljösorg. Ministeriet arbetar med visionen att vår sorg har potential att förändra och fördjupa vår relation med jorden.

Resonant Bodies är ett taktilt trädinstrument som bjuder in till en kinestetik upplevelse för hela kroppen där ljudvågor kan kännas av igenom vibrationner, det vill säga fler sinnen än våra öron.

Du kanske känner igen instrumentet från kännbart utsällningen på Konstmuseet? nu får du möjligheten att få se en musik-performance som en djuppare utveckling av instrumentets potential.

Resonant bodies instrumentet utvecklades av Julia Adzuki för att vara tillgängliga för personer med dövblindhet som en del av Kännbart-utställningen 2015-17, som svar på rörelse- och ljudutforskningar tillsammans med Sindri Rudder och Teresia Lindberg.

Om konstnären.
Julia Adzuki är en miljö och ljudkonstnär. Hon arbetar med akustisk och poetisk resonans och skapar instrument av naturen, performances och upplevelser som återkopplar oss till naturen igenom våra sinnen.

Julia är från början född och uppvuxen i Australien, åkte till Sverige för några år sedan för att skulptera is i Jukkasjärvi och har sedan dess valt att stanna i Sverige. Hon är i grunden certifierad lärare i rörelsepedagogiken ”Skinner Releasing Technique”, och har en MA i koreografi från Stockholms Konstnärliga Högskola. Hon är initiativtagare och ordförande för Ljudtornet, medlem i Ministeriet för Miljösorg och har sedan 2009 ett pågående projekt " SymbioLab" med Patrick Dallard.

SymbioLab är konstnärligt arbete inom ljud, ekologi, lyssnande och taktilt konst.

 

KÖP BILJETTER HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

OM KONSTNÄREN Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-09-06] Tisdagar: Julia Adzuki, miljö och ljudkonstnär

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol