Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Tisdagar: Mats Andersson, natur och konstfotograf

Inspirationsföreläsningen om djur- och naturbilder som ställer frågor, engagerar och berör. Uppvisning av inramade verk och försäljning av utgivna böcker sker på plats.

Tid:
Plats: Kulturhuset, PA Halls Terrass

Foto tagen av Mats Andersson

Fotograf: Mats Andersson

Mats Andersson har bland annat läst på foto på Konstindustriskolan i Göteborg under 1980-talet. Därefter följde jobb som framförallt Art Director inom reklambranschen.

Han blev invald i prestigefyllda Naturfotograferna/N 2011 och har bland annat vunnit VM i ”Wildlife Photographer of the year” 2016, årets NORDISKA naturfotograf 2016 och silver i Wildlife Photographer of the Year 2017 inom den svartvita kategorin. Han har publicerat bilder i mängder av tidningar, magasin och almanackor genom åren samt givit ut 13 böcker.

”Under inspirationsföreläsningen berättar jag om vad som är bra fotografi enligt mitt sätt att se. Det vill säga, djur- och naturbilder som ställer frågor samt bilder som engagerar och berör. Utöver mina svartvita bilder så visar jag även ett axplock med bilder från mina inspirationskällor - det är ju därifrån jag inspirerats och till slut hittat mitt eget bildspråk”

En del fysiska exempel av hans inramade verk kommer att ställas ut på kulturhuset för besökare att se och ett antal exempel av hans utgivna böcker ”Nature Diary” och ”När löven faller” kommer att säljas på plats. Mats nya bok ”Mother Earth” ligger för tryck och kan med hög sannolikhet presenteras och säljas på tisdagskvällen. Tisdagen kan då bli en releasefest som är värd att skåla för.

Evenemanget sker i samarbete med Borås fotoklubb.

18.30-19.00 Visning av verk
19.00-20.00 Inspirationsföreläsning

Köp biljett här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om fotgrafen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-08-31] Tisdagar: Mats Andersson, natur och konstfotograf

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol