Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Tisdagar på Kulturhuset kommer SÄNDAS DIGITALT, ingen föreläsning i Kulturhuset

- Nyandlighet, tarot och häxor

Nu ställer vi om! Med anledning av coronaviruset sänder vi Tisdagarna digitalt istället för på Kulturhuset. Följ oss från soffan eller där det passar dig.

Sedan urminnes tider har människan sökt och strävat efter en större mening i tillvaron, något som inte kan förklaras enbart med den traditionella naturvetenskapen.

Vad spelar religion och spiritualism för roll i vårt moderna samhälle och vad är egentligen nyandlighet? Denna relativt nya och högst personligt individualistiska trosuppfattning skiljer sig starkt från den mer traditionella religiösa åskådningen. Kan man sia om detta intresse blir starkare i oroliga tider?

Varför har påsken ett så stort fokus på häxor? Vad har häxor med Jesus död och uppståndelse att göra? Och på vilket sätt kopplar man dagens häxrörelser med nyandlighet?

Neta Normo, kulturjournalist och producent på P1 Livsåskådning, Magdalena Nordin, universitetslektor och religionssociolog vid Göteborgs universitet samt Linda Spåman, konstnär och tarotexpert, diskuterar tillsammans. Samarbete med Folkuniversitetet Väst.

Här kommer en länk till föreläsningen att publiceras!

Tid: 2020-04-14 19.00
Plats: Kulturhuset

Balenciaga - Master of Couture, entré
Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad: 2020-03-31 13.43

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-01-07] Tisdagar på Kulturhuset kommer SÄNDAS DIGITALT, ingen föreläsning i Kulturhuset - Nyandlighet, tarot och häxor

g q n C