Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Tisdagar på Kulturhuset - Violencia, mon amour. Samtal om våld i audiovisuella medier.

Diskussioner om våld på film har i Sverige mestadels handlat om moralpanik och kopplingar mellan våldsinnehåll i fiktion och vilka effekter det kan ha på konsumenter. Denna enkelspåriga debatt har ofta lett till att moraliserande tyckare dömt ut våldsamt innehåll som skyldigt till människors beteende. Ett samtal som lyfter fram ett antal ämnen där kopplingar mellan audiovisuella medier och våld kan frammana insiktsfullhet och nyanser och diskutera den paradigmatiska övergången mellan analog och digital film för att försöka diskutera hur synen på våld ser ut idag. Har den digitala utvecklingen suddat ut en del gränser mellan påhittat och riktigt våld? Vad säger den samtida skräckfilmen om världen vi lever i? Vad kan tillgången till lätta kameror och mobiltelefonutrustning ha bidragit till vardagsdokumenteringar av våld och krig?
Medverkande: Sanjin Pejkovic,fil dr i filmveteskap, musikern och författaren Peter Bryngelsson och Anna Arnman, universitetslektor vid Malmös universitet. Med stöd av Folkuniversitetet Väst.

Live på Borås Stadsteater, Stora scen. Begränsat antal platser. Köp biljetter här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tid: 2020-10-20 19.00
Plats: Kulturhuset

Balenciaga - Master of Couture, entré
Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad: 2020-09-02 14.35

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-08-17] Tisdagar på Kulturhuset - Violencia, mon amour. Samtal om våld i audiovisuella medier.

g q n C