Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Föreningsliv

Föreningslivet är viktigt och vi vill göra det lättare för dig som driver eller vill starta förening. Här kan du hitta mer information om bidrag till föreningar. Är du intresserad av att gå med i en förening för att utöva en idrott eller annan aktivitet?

Starta förening

Funderar du på att starta en förening och undrar hur du ska göra? I menyn kan du läsa mer om hur du gör och hittar exempel på hur du skriver protokoll, kallelser, utdrag, men också på stadgar för mindre föreningar. Höär finns även exemple på den ekonomisk redovisningen. Föreningsenheten på Fritids- och folkhälsoförvaltnigen hjälper gärna till.

Smartbook

Smartbook är ett bidrags- och bokningssystem som hanterar bokningar av idrottsanläggningar, bidrag och föreningsadministration. Här hittar du även föreningsregistret. Föreningsregistret i Smartbook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
För att kunna hantera Smartbook behöver varje förening utse en person som får huvudbehörighet att registrera sin förening i systemet.

Ansök om behörighet i Smartbook

illustration av kultur och idrott

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Föreningsliv

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Borås Konstmuseum Publicerad

  Sadaf Ahmadis konstverk visas på Konstmuseet

  Under fredagseftermiddagen möttes konstnären Sadaf Ahmadi, konstmuseichefen Eva Eriksdotter och kulturchefen Ida Burén för att komma överens om att verket med C...
 • Alidebergsbadet Publicerad

  Alidebergsbadet öppnar på onsdag 5 juli

  På grund av ett tekniskt problem var Alidebergsbadet stängt i helgen, samt under måndagen och tisdagen. Men onsdag den 5 juli öppnar badet igen.
 • En sten i en skog med mossa Publicerad

  Eldningsförbud hävs

  Från och med tisdagen den 4 juli klockan 12.00 råder inget eldningsförbud i Borås kommun.
Ikon: Kalender

Kalender