Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp
Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Stadgar och bidrag

Stadgar för en förening är som en regelbok som beskriver på vilket sätt föreningen ska arbeta.

Stadgar

Stadgarna beskriver vilken verksamhet som föreningen ska ägna sig åt, hur många personer som ska sitta i styrelsen, hur många revisorer föreningen har med mera. Den tar också upp hur man går till väga vid en eventuell upplösning. Ju bättre skrivna stadgar man har desto lättare blir det att fatta rätt beslut.

Om föreningen har tänkt ansluta sig till ett riksförbund tar man kontakt med respektive förbund och ansöker om medlemskap. Då gäller deras stadgar.

Bidrag

Borås Stad ger främst bidrag till ungdomsföreningar men också bland annat till etniska föreningar, pensionärsföreningar samt funktionshinderföreningar. För varje kategori finns särskilda bestämmelser. Kommunens gräns för bidragsberättigad ålder är för närvarande 6-20 år. Det innebär att föreningens bidrag grundar sig på antalet medlemmar inom detta intervall (gäller för ungdomsföreningar).

l

Självservice

Startbidrag föreningar


Blankett

Senast ändrad: 2020-10-28 14.13

Ändrad av:

Dela sidan: Stadgar och bidrag

g q n C
Ikon: tidning

Nyheter – uppleva och göra

 • Mitt-S-samverkan presenterar budgeten.

  Publicerad den

  Budgetförslag i en tuff tid

  En budget präglad av pandemin, men med satsningar på bland annat utbildning, äldreomsorg och folkhälsa. Det är det budgetförslag för 2021 som Mitt-S-samverkan presenterar idag.
 • Man har skrivit "Tack för att du cyklar" på cykelbanor i Borås. 

  Publicerad den

  Fler tycker att Borås är en bra cykelkommun

  I slutet av sommaren uppmanade Borås Stad cyklister att svara på Cykelfrämjandets enkät Cyklistvelometern 2020 som mäter hur cyklister upplever kommunen utifrån ett cykelperspektiv. Det är andra gånge...
 • En person som cyklar på vintern.

  Publicerad den

  Bli vintercyklist!

  Klimatet, hälsan, pandemin. Det har aldrig funnits så många anledningar till att cykla som det gör nu. Snart väntar vintern, men det behöver inte betyda att cykeln ska åka in i förrådet. Med vinterdäc...
Ikon: Kalender

Kalender