Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Månadstema Mars - Friluftskompis

Varje månad under Friluftslivets år har tilldelats en speciell inrikning!

Månadstema för mars är - Friluftskompis

Vem har du med dig när du är ute och vandrar eller fiskar? Är det någon i familjen, bästa kompisen eller är du helst ute i naturen ensam?

Om du inte känner någon med lika stort intresse för friluftsliv som du själv, så finns det flera föreningar och andra sammanslutningar som du till exempel kan vandra tillsammans med.

Svenska Turistförening, STF Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., anordnar både kortare kvällsvandringar i närområdet och längre utflykter på helgerna.

Söndagsvandring med Friluftsfrämjandet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Varje söndag vandrar man cirka 10 km någonstans i Sjuhärad.

Borås Naturskyddsförening arrangerar vandringar, besöker fågellokaler och orkidefyllda naturreservat. Det finns aktiviteter både för barn och vuxna. Alla arrangemang hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Träffpunkt Simonsland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. anordnar kortare gemensamma promenader runt Ramnasjön varje tisdag och torsdag klockan 10.00-12.00.

Borås stad anordnar både kortare och längre promenader för seniorer. Promenader likt dessa finns både inne i Centrum (bland annat på Kransmossen och i Annelundaparken) och ute i flera av stadsdelarna utanför Borås. Alla promenader hittar du i Seniorkalendern. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I många samhällen och mindre orter utanför centrum håller både föreningar och privatpersoner i mindre promenadgrupper som möts och vandrar tillsammans någon dag i veckan. Hör gärna med någon förening (det kan vara idrottsföreningar, hembygdsföreningar eller andra sammanslutning) i din ort om de känner till några lokala vandringsgrupper.

För dig som sitter inne framför din jobbdator under Corona, så föreslår vi säkra vandringsmöten ute i naturen! Välj någon lämplig vandringsled eller promenadslinga och förlägg någon av dina möten gåendes ute i skogen!

Foto på vandringsled i Bredared

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Månadstema Mars - Friluftskompis

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol