Meny

Meny

Kypegården - 750 m

Promenadslingan utgår ifrån Kypegårdens friluftsgård och är cirka 750 meter lång. Underlaget består dels av en bred träspång, dels av asfalt och dels av hårdgjort underlag i form av stenmjöl. Slingan plogas och sandas vintertid.

Utmed slingan finns ett flertal tillgänglighetsanpassade grillplatser och picknickbord samt ett tillgänglighetsanpassad utegym.

Klassning: Lätt
Tillgänglighetsanpassad: Ja. Slingan består dels av en bred träspång, dels av asfalt och dels av hårdgjort underlag i form av stenmjöl. Tillgänglighetsanpassad toalett finns i Kypegårdens friluftsgård. Handikapp-parkering finns vid Kypegårdens friluftsgård. Läs mer om tillgängligheten på Kype i TD, Tillgänglighetsdatabasenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I närheten

Från Kypegården utgår tre motionsspår, med en spårlängd på mellan 1,3 kilometer och 4,7 kilometer samt en vandringsled med en spårlängd på 8,7 kilometer.

Vid Kypesjön finns en mycket uppskattad badplats med både sandstrand och brygga samt en tillgänglighetsanpassad badramp.

I Kypesjön kan du fiska bland annat regnbåge och abborre. Utmed Kypesjöns stränder finns flera fiskebryggor, varav en tillgänglighetsanpassad.

Parkering: Kypegården, därifrån cirka 100 meter
Närmaste busshållplats: Döbelnsgatan, därifrån cirka 0,7 kilometer

Senast ändrad: 2019-08-30 12.07

Ändrad av:

Dela sidan: Kypegården - 750 m

g q n C