Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Barnvandringsled Trollstigen Sjöbo

Vi håller just nu på att uppföra en barnvandringsled i skogsområdet mellan Sjöbo och Viskan. Skogsområdet kallas sedan gammalt för Trollskogen och självklart har vi döpt vandringsleden till Trollstigen!

Leden kommer att bli ungefär 1,7 km lång och kommer att börja vid lekplatsen i Sjöboparken.

Foton och kartor från Trollstigen


Längs leden kommer du att passera ett flertal spännande stationer och få följa med på trollets sökande i Trollskogen efter farmor.

Delar av leden går att gå med barnvagn. Bland annat kan du gå från lekplatsen i Sjöboparken till den lilla gläntan i skogen där förskolan brukar samlas. I denna gläntan kan du bland annat träffa älgen och räven!

Du kan också gå med barnvagn den sträcka som går mellan Sjöbovallen och bort till grillplatsen vid Åland. Vid Åland kommer det till våren att byggas upp ett insektshus och här kan man också få se vilka blommor som bina och fjärilarna gillar mest.

Flera förvaltningar har arbetat tillsammans med Trollstigen. Stora delar av det praktiska arbetet har utförts OSA-enheten på Tekniska förvaltningen. Illustrationerna till trollsagan har gjorts av Maria Helgesson.

Senast ändrad: 2019-05-24 16.56

Ändrad av:

Dela sidan: Barnvandringsled Trollstigen Sjöbo

g q n C