Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Fakta om Borås Arena

Borås Arena invigdes i samband med IF Elfsborgs hemmamatch mot Örgryte IS den 17 april 2005, en match som lockade drygt 15 000 åskådare. Den 28 maj genomfördes den första konserten.   

Kuriosa

  • Publikkapacitet: 18 000 varav 10 000 sittplatser
  • Mått: 105 x 66 meter
  • Första allsvenska målet: Daniel Mobaeck mot Örgryte 2005
  • Borås Arena ligger på Skaraborgsvägen 61, mitt i Knalleland.
  • Arenan var när den byggdes en förebild för svensk fotboll. För endast 117 miljoner kronor har Borås fått Sveriges modernaste fotbollsstadion, Borås Arena, som också används för andra publikevenemang.

Invigningen

Borås Arena invigdes i samband med IF Elfsborgs hemmamatch mot Örgryte IS den 17 april 2005, en match som lockade drygt 15 000 åskådare. Den 28 maj genomfördes den första konserten. En musikgala med Robert Wells, Jill Johnson, Shirley Clamp, Magnus Carlsson, Niklas Andersson med flera, som underhöll drygt 10 000 personer. En magiska afton.

Vem äger arenan?

Borås Arena ägs av Borås Arena AB, som är ett dotterbolag till IF Elfsborg. Fritids- och folkhälsoförvaltningen svarar för driften av anläggningen. En läktardel, Ålgårdsläktaren med affärslokaler i anslutning till affärscentrat Knalleland, såldes till kommunens fastighetsbolag, IBAB, och Arenabolaget hyr tillbaka läktardelen. Denna läktare har också utökats med en konferenslokal för 30 personer.

Restaurang och pub

I huvudläktaren finns en pub med plats för 200 gäster och en restaurang för 150 gäster och två konferensrum. Puben och restaurangen kan också användas som konferensutrymme vid behov. Parkeringsplatser finns runt hela arenan, p-platser för handikappade finner du genom att i rondellen köra mot McDonalds fortsätt förbi arenan och köra in vid Borås Tenniscenter.

Planen, med den senaste generationen konstgräs och jordvärme, kan användas 1700 timmar om året av IF Elfsborg (allsvenskan) och superettanlaget Norrby IF med flera. Det innebär att konstgräsplanen tål ungefär 700 matcher om året, året runt.

Hörselhjälpmedel på Borås Arena
För att förbättra besöket på arenan för besökare med hörselnedsättning har Borås Arena AB tillsammans med Fritids- och folkhälsoförvaltningen kompletterat ljudanläggningen med en radiosändare som sänder på frekvensen 91,8.

Senast ändrad: 2019-12-19 15.35

Ändrad av:

Dela sidan: Fakta om Borås Arena

g q n C