Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fakta om Borås Arena

Borås Arena invigdes i samband med IF Elfsborgs hemmamatch mot Örgryte IS den 17 april 2005, en match som lockade drygt 15 000 åskådare. Den 28 maj genomfördes den första konserten.   

Kuriosa

  • Publikkapacitet: 16 000 varav 10 000 sittplatser
  • Mått: 105 x 68 meter
  • Första allsvenska målet: Daniel Mobaeck IF Elfsborg mot Örgryte 2005
  • Borås Arena ligger på Skaraborgsvägen 61, mitt i Knalleland.
  • Arenan var när den byggdes en förebild för svensk fotboll. För endast 117 miljoner kronor har Borås fått Sveriges modernaste fotbollsstadion, Borås Arena, som också används för andra publikevenemang.

Invigningen

Borås Arena invigdes i samband med IF Elfsborgs hemmamatch mot Örgryte IS den 17 april 2005, en match som lockade drygt 15 000 åskådare. Den 28 maj genomfördes den första konserten. En musikgala med Robert Wells, Jill Johnson, Shirley Clamp, Magnus Carlsson, Niklas Andersson med flera, som underhöll drygt 10 000 personer. En magiska afton.

Vem äger arenan?

Borås Arena ägs av Borås Arena AB, som är ett dotterbolag till IF Elfsborg. Fritids- och folkhälsoförvaltningen svarar för driften av anläggningen. En läktardel, Ålgårdsläktaren med affärslokaler i anslutning till affärscentrat Knalleland, såldes till kommunens fastighetsbolag, IBAB, och Arenabolaget hyr tillbaka läktardelen.

Planen, med den senaste generationen konstgräs och jordvärme, kan användas 1700 timmar om året av IF Elfsborg (allsvenskan) och superettanlaget Norrby IF med flera. Det innebär att konstgräsplanen tål ungefär 700 matcher om året, året runt.

Parkering

Parkeringsplatser finns runt hela arenan, p-platser för funktionsnedsatta finner du genom att i rondellen köra mot McDonalds fortsätt förbi arenan och köra in vid Borås Tenniscenter.

Hörselhjälpmedel på Borås Arena

För att förbättra besöket på arenan för besökare med hörselnedsättning har Borås Arena AB tillsammans med Fritids- och folkhälsoförvaltningen kompletterat ljudanläggningen med en radiosändare som sänder på frekvensen 91,8.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Fakta om Borås Arena

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender