Meny

Meny

#TBT - Throwback Thursday

"Throwback Thursday" på Röda Kvarn är ett koncept där vi visar kult/klassiker av filmhistoriskt värde. Både filmer som är för evigt inskrivna i filmhistorien som mästerverk - men också de förbisedda, de missförstådda och de omvärderade. Gemensamt är att de med tidens gång fått en speciell plats i publikens hjärta. Till skillnad från vårt övriga program som läggs säsongsvis så plockas dessa filmer upp med kortare varsel där titel och datum väljs löpande.

Visningstider

Ett par utvalda torsdagar varje vår- och höstsäsong. Håll utkik här eller på facebook för information om kommande visningar.

Biljetter

Biljettpriset varierar mellan föreställningarna. Du kan förköpa biljetter till våra föreställningar på nätet. Klicka på respektive film/föreställning eller gå in på www.bio.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och sök. Mer information kan du läsa här. Du kan även köpa din biljett direkt i kassan på Röda Kvarn.

Kommande Throwback Thursday-visning:

  • t 2019-02-07 19.00 Borås Bio Röda Kvarn

    Throwback Thursday: Jakten på den försvunna skatten
    Nära fyra decennier efter premiären är ett av filmhistoriens mest älskade äventyr tillbaka på bio! Steven Spielberg och George Lucas ”Raiders of the Lost Ark” (”Jakten på den försvunna skatten”) från 1981 var första gången vi fick stifta bekantskap med den kvickkäftade, hattbeprydda och oxpiske-bestyckade arkeologen Indiana Jones, perfekt gestaltad av Harrison Ford. ”Vi ville göra en b-filmernas a-film”, som Lucas och Spielberg själva konstaterat, vilket resulterade i denna actionspäckade och fyrfaldigt Oscarsbelönade hyllning till 30-talets matinéfilmer där Jones riktar sin oxpiska mot elaka skurkar och ockulta nazister i jakten på den heliga Förbundsarken. Visas i samarbete med Cinemateket:c/o och stöd av Västra Götalandsregionen. THROWBACK THURSDAY
    ”Raiders of the Lost Ark” visas inom Röda Kvarns Throwback Thursday-koncept, med utvalda kultklassiker ett par gånger per säsong, och görs i samarbete med Svenska Filminstitutets nationella klassikersatsning Cinemateket:c/o. Arrangemanget är en så kallad Guldpusselkväll, vilket innebär att det är gratis för alla med kulturkortet Pussel och 2 pusselbitar.
    Köp biljett (torsdag 7 februari klockan 19) länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterDu kan även köpa biljett direkt i kassan. Öppnar 30 minuter före aktuell föreställning. Borås Bio Röda kvarn


Senast ändrad: 2019-01-07 16.05

Ändrad av:

Dela sidan: #TBT - Throwback Thursday

g q n C