Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Danslyftet

Borås Stad är en av flera kommuner som är del av Västra Götalandsregionens satsning Danslyftet. Danslyftet syftar till att erbjuda fler dansupplevelser runt om i regionen, och att förbättra strukturerna för de dansare och kompanier som har sin bas här.

I Borås är målsättningen att öka samverkan kring dans för att ge publiken tillgång till fler dansföreställningar av hög kvalitet och ge barn och unga goda möjligheter att utveckla sitt dansintresse.

Under 2022 genomför Borås Stad bland annat en satsning på danssommarjobb i samverkan med två koreografer från regionen samt har samverkat kring föreställningar med:

Under sommaren 2022 har 17 unga dansare uppdelade i två team repeterat tillsammans med varsin dansprojektledare/koreograf: Jenny Sandgren Wahlström och Mpululu Ntuve.

Grupperna har arbetat utifrån teman som de själva bestämt: normer respektive gemenskap. De har tillsammans tagit fram en varsin föreställning, som de turnerade med under perioden 28 juni till 8 juli.

Det finns fortfarande möjlighet att boka Sommardansarnas föreställningar! Kontakta Emma Gerdien, kultursekreterare unga för mer information.

 

Under 2021 har Borås Stad arbetat tillsammans med dans- och cirkuskompanierna:

Foto: Ahmad Odeh, Unsplash.com

Foto: Ahmad Odeh, Unsplash.com

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Danslyftet

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender