Meny

Meny

100 steg av uttryck

Kulturhusets entré omvandlas ibland till ett utställningsrum. Det kan vara vandringsutställningar som hyrs in, det kan vara egenproducerade men det kan också vara en organisation som önskar ställa ut någonting. Eller en provatperson. Vem som ställa ut avgörs från fall till fall. Organisationer ska vara politiskt och religiöst obundna.

Förfrågan måste göras till marie-louise.weise@boras.se

Bilder från Kvinnojouren i Borås
8 mars- 5 april 2019

I fyra års tid har konstnären Ulla Zimmerman då och då besökt Kvinnojouren Borås för att, som hon säger, ha bildmöten med kvinnor och barn som bor på jouren. Hon har oftast tagit med sig något – en hög av skor, några apelsiner, blommor eller nallar – som går att titta på och ha som utgångspunkt för bildskapandet för den som vill. Färger, papper och penslar har också alltid funnits på plats.

– Min insats har handlat om att vara medmänniska och att hjälpa till rent tekniskt med sådant som jag kan i min profession som konstnär, säger Ulla Zimmerman.

Ibland har mötena varit fulla av skratt, ibland av gråt. Ofta har en stark koncentration rått.

Av de bilder som har skapats under dessa fyra år har 100 verk valts ut för en utställning på Kulturhuset i Borås den 8 mars – 5 april 2019. Dessa bilder är de 100 steg av uttryck som utställningens namn syftar på. Bilderna presenteras i olika teman: som träd, människor, ornament.

– Det kan finnas saker som man inte kan prata om – för en del är det då bra att bara måla fritt. Något som jag har tänkt på i dessa bilder är att det finns så mycket svärta, både som färgen svart och som ett mörker. Jag har också anat något speciellt i penselföringen hos en del av kvinnorna; att den piskar på och de målar med sin ilska, kränkthet och alla känslor som finns med. Vissa bilder berör lite extra för att de har så starka uttryck.

Utställningen 100 steg av uttryck pågår i foajén på Kulturhuset i Borås den 8 mars – 5 april 2019. Öppningsceremoni är den 8 mars, på internationella Kvinnodagen, kl 16, med lättare förtäring och invigningstal av Elisabet Hedblom, ordförande Kvinnojouren Borås. Ulla Zimmerman finns då på plats och berättar om hur arbetet går till.

Senast ändrad: 2019-04-29 15.57

Ändrad av:

Dela sidan: 100 steg av uttryck

g q n C