Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kraftig ökning av smittspridning i Borås

Utblick - All we need is Love

Utställning 7 maj - 8 juni


Utblick
är en utställningsplats utanför Kulturhuset som funnits sedan 2013.

Två bilder. Mats Alfredsson och en bild av ett kärlekspar i Chicagos tunnelbana

Gatufotografen Mats Alfredsson och hans bild "Mina drömmars stad, Chicago"

Runt omkring oss, i den urbana miljön, pågår ett ständigt skådespel. Människor möts, skrattar, gråter och älskar. Där finns kärlek och sorg, vardag och fest. När man fryser dessa ögonblick uppstår magi. Händelsen i denna tusendels sekund förvandlas till din egen tolkning.

Bilderna i utställningen är ett urval från hans omfattande produktion på temat närhet och kärlek.

För Mats Alfredsson handlar gatufoto om att upptäcka och dokumentera det som andra oftast inte ser. Små mänskliga händelser som normalt passerar obemärkt, men som här fastnar för evigt.
Var det första kyssen, firade de något eller letade hon efter en taxi? Bilderna är tagna på platser över hela världen från Göteborg till Chicago och med människor i alla åldrar.

Grundregeln är att aldrig arrangera och att aldrig fotografera människor han känner eller har träffat tidigare. Det är en spännande resa där det oväntade och snabbt föränderliga ögonblicket är belöningen.

Hans passion för denna klassiska genre grundar sig i ett genuint intresse för människor, i alla åldrar och samhällsklasser. Bakom bilderna döljer sig miltals av promenader, timmar av väntan vid intressanta platser, resor med tåg, spårvagn och tunnelbana samt ett och annat barhäng.

Under de senaste femton åren har Mats varit djupt involverad i gatufotografins utveckling, både i Sverige och internationellt. Han har drivit workshops och arrangerat Street-fotoresor till städer som London, Berlin, Amsterdam, Lissabon och Chicago. Mats var en av upphovsmännen till de stora foto-promenaderna i Göteborg med över 200 deltagare. Han har också satt upp ett antal separatutställningar i Sverige och USA och är medlem i det internationella streetkollektivet Balagan. Idag utgår han från hemstaden Borås med gatufotografi som huvudinriktning.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Utblick - All we need is Love

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol