Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Kommande utställning

All we need is Love
Mats Alfredsson

Två bilder. Mats Alfredsson och en bild av ett kärlekspar i Chicagos tunnelbana

Gatufotografen Mats Alfredsson med hela världen som arbetsfält. Till höger: Mina drömmars stad. Chicago.

ALL WE NEED IS LOVE: Runt omkring oss, i den urbana miljön, pågår ett ständigt skådespel. Människor möts, skrattar, gråter och älskar. Där finns kärlek och sorg, vardag och fest.

När man fryser dessa ögonblick uppstår magi. Händelsen i denna tusendels sekund förvandlas till din egen tolkning. Kliade han sig i ögat, var det en tår som kom? Vände hon sig om för att flickvännen var på väg, eller letade hon efter en taxi? Var det första kyssen, hade de precis träffats, eller firade de något annat?

För Mats Alfredsson handlar gatufoto om att upptäcka och dokumentera det som andra oftast inte ser. Små mänskliga händelser som normalt passerar obemärkt, men som här fastnar för evigt.

Hans passion för denna klassiska genre grundar sig i ett genuint intresse för människor, i alla åldrar och samhällsklasser. Bakom bilderna döljer sig miltals av promenader, timmar av väntan vid intressanta platser, resor med tåg, spårvagn och tunnelbana samt ett och annat barhäng.

Grundregeln är att aldrig arrangera och att aldrig fotografera människor han känner eller har träffat tidigare. Det är en spännande resa där det oväntade och snabbt föränderliga ögonblicket är belöningen.

Under de senaste femton åren har Mats varit djupt involverad i gatufotografins utveckling, både i Sverige och internationellt. Han har drivit workshops och arrangerat Street-fotoresor till städer som London, Berlin, Amsterdam, Lissabon och Chicago. Mats var en av upphovsmännen till de stora foto-promenaderna i Göteborg med över 200 deltagare. Han har också satt upp ett antal separatutställningar i Sverige och USA och är medlem i det internationella streetkollektivet Balagan. Idag utgår han från hemstaden Borås med gatufotografi som huvudinriktning.

Bilderna ni ser i denna utställning är ett urval av verk plockade ur hans omfattande produktion.
Nu med tema närhet och kärlek.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Kommande utställning

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol