Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp
Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Föredrag, samtal och debatt - Tisdagar på Kulturhuset

Tisdagar på Kulturhuset är föredrag, samtal och debatter för Borås bästa kultur- och samhällsscen.
Sedan starten 2004 har det utvecklats till att omfatta även samhällsfrågor. Spännande teman och gäster som på olika sätt vill få oss att reflektera. Vi försöker vara brännheta, traditionella, men också nyskapande och tillbakalutat vilsamma. Kanske något du definitivt inte hade väntat dig.
Varje tisdag bjuder på en ny kulturupplevelse på Kulturhuset i Borås.
I och med det rådande läge har Tisdagarna på Kulturhuset valt att även livesända föreläsningarna/samtalen för att tillgängliggöra föreläsningarna.

Se föreläsningarna på Facebooklänk till annan webbplats "Tisdagar på Kulturhuset" och på Youtubelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - sök efter "Kultur i Borås"

Tisdagarna på Kulturhuset - Bebis och våg

Violencia , mon amour!

Varje dag blir vi översköljda av våld från nyhetsrapporteringen eller via sociala kanaler. För många av oss är våldet även en njutning i biosalongen eller under läslampan. För andra en brutal verklighet. Varför har våld i populärkulturen en sådan stor dragningskraft? Är skräck- eller våldsfilmen en slags terapi eller är det bara ren underhållning? Har den digitala utvecklingen suddat ut en del gränser mellan påhittat och riktigt våld? Vad kan tillgången till kameran i mobilen ha bidragit till vardags-dokumenteringar av våld och krig? Vilka paralleller kan man dra mellan det fiktiva och det verkliga våldet eftersom det samexisterar?

I Europa larmar kvinnojourer om ökat våld i hemmen till följd av covid-19. Även i Sverige har man sett samma ökning. Måste vi förstå meningen med våld för att kunna stoppa det?

Under hösten kommer ”Tisdagar på kulturhuset” undersöka våld i populärkulturen och det verkliga, det våld som påverkar hela samhällen, oavsett om det sker på gatan eller inom familjen.

Höstens föreläsningar är på Borås Stadsteaters stora scen, vissa kommer även att sändas digitalt. Biljetterna säljs onumrerade och du väljer själv var du vill sitta. Glöm inte att hålla avstånd med minst två stolar mellan sällskapen och följ teatervärdarnas anvisningar.

Föreläsningarna sänds också digitalt på Facebooklänk till annan webbplats Tisdagar på Kulturhuset och på Youtubelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - sök efter "Kultur i Borås"

Se hela programmet och biljetter

L

Sociala medier

Facebook

Instagram - följ oss på @tisdagarpakulturhusetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2020-10-12 21.41

Ändrad av:

Dela sidan: Föredrag, samtal och debatt - Tisdagar på Kulturhuset

g q n C