Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nationella restriktioner och skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen av covid-19

Föredrag, samtal och debatt

En scen för samtal, föreläsningar och debatt. Tisdagar på Kulturhuset är Borås bästa kultur- och samhällsscen. Aktuella ämnen belyses från en mängd olika håll och inget ämne är tabu. Vi bjuder in intressanta gäster som utifrån olika teman kan hjälpa oss att förstå vår samtid men också att bredda vår verklighet eller att reflektera över oss själva.

Under våren är det dags för skratt.

Se föreläsningarna på Facebooklänk till annan webbplats "Tisdagar på Kulturhuset" och på Youtubelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster -
sök efter "Kultur i Borås"

Bild med skrattande gubbe

Människan är det enda djur som skrattar

Från bondkomik till skam och högmod i Sävedalen

Enligt Aristoteles är människan det enda djur som skrattar. Varför och under vilka situationer hen gör det har varit föremål för omfattande och snärjiga diskussioner. Så vad skrattar människan åt? Och hur har det historiskt sett ut? Är humor endast av godo?

Humor är genuint och grundläggande mänskligt. Att skratta är förlösande och med humor kan vi handskas med både sorg och motgångar vilket kan behövas med tanke på den prövning vi går igenom i och med coronapandemin. Men humor kan också vara ett uttryck för makt, kontroll och exkludering eller användas som en kraftfull strategi för att markera gränsen mellan vilka som är ”inne” eller ”ute”.

Vårens Tisdagar är, utöver de nära samtalen, ett strövtåg genom idé-historiska, filosofiska, retoriska och politiska perspektiv av det som vi kallar humor.

Tisdagarna sänds också live på Facebooklänk till annan webbplats och på Youtubelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - sök efter "Kultur i Borås"

Se hela programmet och biljetter

L

Sociala medier

Facebook

Instagram - följ oss på @tisdagarpakulturhusetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Föredrag, samtal och debatt

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol