Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp
Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Program och biljetter

Violencia , mon amour!

Varje dag blir vi översköljda av våld från nyhetsrapporteringen eller via sociala kanaler. För många av oss är våldet även en njutning i biosalongen eller under läslampan. För andra en brutal verklighet. Varför har våld i populärkulturen en sådan stor dragningskraft? Är skräck- eller våldsfilmen en slags terapi eller är det bara ren underhållning? Har den digitala utvecklingen suddat ut en del gränser mellan påhittat och riktigt våld? Vad kan tillgången till kameran i mobilen ha bidragit till vardags-dokumenteringar av våld och krig? Vilka paralleller kan man dra mellan det fiktiva och det verkliga våldet eftersom det samexisterar?

I Europa larmar kvinnojourer om ökat våld i hemmen till följd av covid-19. Även i Sverige har man sett samma ökning. Måste vi förstå meningen med våld för att kunna stoppa det?

Under hösten kommer ”Tisdagar på kulturhuset” undersöka våld i populärkulturen och det verkliga, det våld som påverkar hela samhällen, oavsett om det sker på gatan eller inom familjen.

Föreläsningarna sänds också digitalt på Facebooklänk till annan webbplats Tisdagar på Kulturhuset och på Youtubelänk till annan webbplats - sök efter "Kultur i Borås"

Biljetter - 100 personer i salongen efter 1 november!

Du köper biljetter till Tisdagar på Kulturhuset antingen online via webben (Länk till att köpa biljetter via webb finns på respektive programpunkt), eller Kulturhusets reception. Priset för biljetterna är 60 kronor. Nyhetsbaren har fri entré.

L

Sociala medier

Facebook

Instagram - följ oss på @tisdagarpakulturhusetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2020-10-23 16.05

Ändrad av:

Dela sidan: Program och biljetter

g q n C