Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kulturkvällar - tidigare Tisdagar på Kulturhuset

Tisdagar på Kulturhuset var Borås Stads kultur- och samhällsscen. Det är en scen för nära samtal, oväntade föreläsningar och livliga debatter. Intressanta gäster bjuds in som utifrån olika teman hjälper oss att förstå vår samtid bättre och förhoppningsvis även att få oss reflektera.

Tisdagar på Kulturhuset var en återkommande föreläsningsserie med olika teman. Under våren 2023 kommer konceptet att omformas.

Temat under hösten 2022 var Natur/Kultur/Konst

Höstens program handlar om att hylla naturens skönhet och lyfta fram exempel på hur miljöfrågor, naturens egenskaper och vår relation till naturens djur kan belysas igenom konstnärliga processer och verk. Fyra miljökonstnärer berättar om, visar upp och gestaltar naturens skönhet genom konstformerna fotografi, musik, ekopoesi, textil och kroppsmålarkonst.

Känn av naturens vibrationer igenom att spela på ett uråldrigt trädinstrument, lukta, känn och ta på fotosyntesernas färgningsprocesser eller bejaka hur människor kan kamoufleras in i olika miljöer igenom konstformen Body Paint.

Förutom föreläsningar om miljö och natur-konstnärligt arbete presenterar konstnärerna även sina verk igenom att ställa ut eller genomföra konstnärliga performances av olika slag. Vi överlämnar formatet till konstnärerna att presentera och föreläsa på det vis de själva kan utrycka sig bäst på. Därmed kan publiken förvänta sig överraskande, konstnärliga och interaktiva inslag.

Alla har någon sentimental koppling till naturen, oavsett om det handlar om att arbeta med miljö och djurrättsfrågor eller glädjen vi känner i våra hjärtan när vi tar promenader och möts av oväntade, magiska interaktioner med djur. Dessa globalt viktiga kamper och intimt magiska stunder hyllas och lyfts fram under tisdagarna.

Samar Jabri, Programansvarig

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Kulturkvällar - tidigare Tisdagar på Kulturhuset

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender