Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Tisdagar C/O - föreläsningar och workshops

Tisdagar C/O bjuder in olika föreläsare för samtal, frågor och debatt. Teman belyses från flera perspektiv och hjälper oss att få en ökad förståelse och förhoppningsvis få oss reflektera över oss själva och hur vi agerar.

Tisdagar C/O fortsätter att flytta ut och har i vår en ny plats, Hemgården. Föreläsningarna kommer att vara på Hässleholmen, Norrby, Sjöbo, Kristineberg och Hemgården samt Kulturhuset.

Vårens tema, Mat

I vår är temat MAT och hur vi förhåller vi oss till maten sett ur flera perspektiv. Mat är något vi alla känner till och har någon form av relation till - mat är ett språk vi alla talar!

Är mat bara något vi ska äta för att överleva, eller är det viktigt att det är gott? Att laga mat tillsammans kan också förena oss människor. Av världens totala växthusgasutsläpp orsakas hela 8% av mat som slängs, det är mer än utsläppen från flygsektorn. Det pågår forskning som gör det möjligt att använda bröd för att tillverka hållbara textilier eller till trådar inom sjukvården.

På frågor som vad jag kan göra för att minska påverkan på klimatet, eller om jag kan köpa butikernas bortsorterad mat och då minska matsvinnet kommer Tisdagar C/O ge några svar på. Andra ämnen som tas upp är hur kroppen påverkas av vad vi äter och de eviga frågorna om vad som är sunt att äta och varför gillar inte barn grönsaker.

Program och biljetter

Nästa Tisdagar C/O

Workshops från 12 år

Varje tisdag hålls en workshop för dig från 12 år där vi målar, skapar och pratar tillsammans med konstnärer. På workshopsen undersöks det vad man kan göra med mat som material eller hur man skapar en maträtt i papier mache.

Vårens program släpps i två omgångar, ett för februari och mars och senare ett för april och maj.
Programmen finns även på Facebook.

Bild med skrattande gubbe

Tisdagar C/O flyttar ut också i vår!

Även i vår kommer ”Tisdagar på Kulturhuset” att vara ”Tisdagar C/O” och finns på Hässleholmen, Norrby, Sjöbo, Kristineberg och Hemgården.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Tisdagar C/O - föreläsningar och workshops

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender