Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Concrete

Boråskonstnären Sadaf Ahmadi lyfter fram porträtt på de människor som har avlidit under de pågående protesterna för kvinnors rättigheter i Iran som härrör från det nu världskända mordet på Jina Amini, hon har överfört porträtten till duk och täckt dem i betong.

Vernissagen ägde rum den 16 september, som är minnesdagen för mordet på Jina Amini.

bilder på personer som har dödats i Iran

Om utställningen

Utställningen heter Concrete - det engelska ordet för ”betong”. Ordet betong har en flerdimensionell betydelse i sammanhanget och kan refereras till konstruktionsmaterial som bistår av sten, grus, sand, cement och vatten. Det engelska ordet Concrete betyder även verklig eller påtaglig. Det är också betong som den iranska regeringen har använt för att täcka massgravarna med tiotusentals dissidenter och demonstranter. I den pågående utställningen av ett av Sadaf Ahmadis verk i Borås Kulturhus lyfts den råa och dolda sanningen upp i form av en symbolisk massgrav med porträtt på de unga människor som mördats för kampen om kvinnors rättigheter i Iran.

CONCRETE har visats i Frankrike på La Maison des Chapitres i Forcalquier och i Paris på Espace des Blancs Manteaux under 2023.

Detta är Sadaf Ahmadis första utställning i Sverige.

Två delar av Concrete

Den andra delen av verket, Concrete Settings, visas på Borås Konstmuseum 21 oktober - 14 januari. Under den perioden kommer besökare att kunna ta del av båda delarna av verket.

Läs om utställningen och vernissagen på Borås Konstmuseums webbsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Concrete

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender