Meny

Meny

Medusa

En VR erfarenhet i 2 akter.

Medusa
31 januari - 7 april 2019
Sara Tirelli

Sara Tirelli är en italiensk filmskapare som arbetar i gränslandet mellan konst och film. Hon använder tekniken som ett verktyg för att utforska frågor kring verklighet och fiktion och seende. I hennes verk möts den analoga filmens estetik med rötter i filmhistorien, och ny filmteknik, för att diskutera frågor kring medias inverkan på vårt sätt att se omvärlden.

- In the residence from Borås konstmuseum I want to investigate how the questions of reality can be explored through the new VR technique, säger Sara Tirelli.

Om residenset:

Den första Artist In Production-residenset i Västra Götalandsregionen tilldelades till den italienska konstnären och filmaren Sara Tirelli. Stipendiet omfattade 3 månaders residens i samt 80 000 kronor i produktionsstöd för ett nytt verk. Intresset för residenset var väldigt stort med 249 sökande konstnärer från 59 olika länder.
Syftet med residenset är att ge en internationell konstnär möjlighet att arbeta med ett konstnärligt projekt inom rörlig bild på plats. Initiativtagarna vill på detta sätt knyta ihop konst- och filmscenen samt bidra till att öka den internationella närvaron i regionen, såväl som regionala konstnärers möjligheter till internationella kontaktnät.

Produktionsresidenset är ett samarbete mellan Borås Konstmuseum, Kultur i Väst, Västra Götalandsregionen, Lindholmen Science Park och Iaspis, Konstnärsnämndens internationella program för bild- och formkonstnärer.

Curator: Jonatan Habib Engqvist.

Press
Borås Tidninglänk till annan webbplats

p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-01-30 09.46

Ändrad av:

Dela sidan: Medusa

g q n C

p

Kontakt